Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (93)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hugh Wilson měl občas štěstí (nebo možná ždibec komediálního talentu) a natočil něco vtipného a kultovního (Policejní akademie) ale "Hlídat Tess" to určitě není. Námětem se mohlo jednat alespoň o zábavnou konverzačku plnou drsného "popichování" obou hlavních hrdinů ale Wilson dialogy neumí a v tomto případě nedodal ani nic ze svého situačního humoru. Nebýt tu tak dobré herecké duo, bylo by to k nevydržení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejný a jen těžko zapamatovánihodný film, který nemá jedinou kulervoucí, osobitou ani výraznou scénu. Herci hrají naprostý průměr a i když to občas mezi snaživým Cagem a cholerickou Shirley MacLaine poměrně zdatně zajiskří, výsledku to příliš nepomůže. Wilson je jen a pouze řemeslník, navíc druhá polovina scénáře je lehce přitažená za vlasy a absolutně nekoresponduje s tou první, lehce komediální částí. Motiv únosců je banálně odfláknutý a celý systém únosu a následného vystopování je vyloženě trapná záležitost, kde se režisér stále zuby nehty zaměřuje na vykreslení vztahu mezi bodyguardem a ex první dámou, nežli pořádným zamícháním karet a poněkud komplexnější vazbou mezi jednotlivými filmovými složkami. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesourodý žánr drama - komedie, ale ono to tak opravdu je. Sám jsem se divil, jak moc jsem se při trampotách agenta Chesnica s touhle vykutálenou dámou bavil. Nasranej Cage, který by madam Carlisleovou nejraději zastřelil, byl skvělý stejně tak jako jeho úhlavní nepřítel. Dost jsem se proto divil jak se film v poslední půl hodině prakticky odprostil od fajnový komedie ve vážné drama s kapkou thrilleru. Trochu zbytečně. Zůstat film v rámci komedie v nějakou fajnovou poslední třetinou, klidně bych šel na 4. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistých 70% a poměrně příjemná a vtipná komedie na dlouhé sobotní a letní večery, stavicí na dvojici Nicolas Cage a Shirley MacLaine, kteří spolu "fungují" naprosto senzačně. :-) A scéna ve které Cage probudí MacLaine v opeře, aby nerušila svým chrápáním ostatní, patří mezi nezapomenutelné momenty nejen celého filmu, ale i celé komediální kinematografie. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

O filmu moc psát tentokrát nebudu, ten není špatný. Je to takový solidní průměr, existuje mnoho lepších, ale také tisíce horších. Rozhodně bych ale bývalou exprezidentovou hlídat nechtěl. Na to bych neměl nervy... Co ale zmínit musím je naprosto úděsný a odporný český dabing, který vám prožitek z filmu rapidně zhorší. Doporučuji raději titulky. Nechápu proč Nicolase nedabuje Zdeněk Mahdal, ale to jen jedna z mnoha připomínek. Jednu korpuletní starší dámu si nadabuje zase snad nějaká teenagerka a to už je pořádný úlet. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od 17. februára do 15. apríla 1993 v štáte Maryland, USA. (m.a.t.o.)
  • Prezidentov hlas v skutočnosti patril scenáristovi a režisérovi filmu Hughovi Wilsonovi. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 20 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama