Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nový hudební cyklus Kamila Střihavky, který představí výjimečné osobnosti všech žánrů od popu, funky, rocku, až po blues či heavy metal. V každém díle představí rocker Kamil Střihavka jednu hudební osobnost, se kterou ho pojí přátelství a společné hudební zážitky. Pořad Hudební Ikony Kamila Střihavky nás v úvodní pasáži v sestřihu archivních materiálů seznámí s milníky hudební osobnosti a následně divákům nabídne pohled do zákulisí jejího života. Diváci dostanou možnost navštívit hudební ikony v jejich domácím prostředí, prohlédnout si pracovny, sbírky hudebních nástrojů nebo studia, kde muzikanti tvoří a nahrávají. Díky přátelství s Kamilem Střihavkou dojde často k velice intimní zpovědi a dialogu, který může i skalní fanoušky překvapit. Samozřejmě nebude chybět ani kvalitní hudba. ,,Překvapila mě hlavně nenucenost a upřímná lidskost všech osobností, se kterými jsme naši první sérii natáčeli. To, že si nás v drtivé většině pustili do svých privátních domovů a soukromí, bylo prostě skvělé, protože jakýkoliv náznak bulvárního přístupu byl ve spojení s mou přítomností absolutním tabu…´´ říká Kamil Střihavka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Dobry_clovek k tomuto seriálu (3)

Ikony Kamila Střihavky (2022) 

Samotny koncept poradu neni vubec spatny. Problem je, ze vetsina “ ikon “ ceske pop-music stoji za starou belu a v zahranici by se sotva uzivila i na ulici. Ten obrovsky rozdil mezi svetovou a ceskou hudbou je proste strasne znat a ja jsem se pristihnul, ze posloucham rozhovory, ale hudebni ukazky, az na par vyjimek, vetsinou pretacim, protoze jde casto o fyzicke utrpeni. Jedna vec je ale fascinujici - i u nas jsou originalni muzikanti, kteri maji dokonce uspech i za hranicemi, jenze o nich nikdo nevi. Nasimi ikonami jsou totiz typy jako Ales Brichta, Kabat, nebo i ten ujeceny Kamil Strihavka. To je smutny stav ceske kultury po triceti letech od konce socialismu. ()

Petr Janda (2022) (S01E01) 

Davam za pet, protoze mam tento druh poradu rad. Vim ale, ze me hodnoceni je prehnane. Zaprve proto, ze podobny porad by si zalouzil delsi stopaz a zadruhe proto, ze by mel jit vic do detailu. Predpokladam totiz, ze zaujme predevsim muzikanty a hudebni nadsence, kteri prave toto chteji. Davam za pet, prestoze ceskou hudebni scenu povazuju vetsinove za smesnou kopirku zahranicnich umelcu a vubec ji neposloucham. A davam za pet, prestoze treba prave takovy Petr Janda by byl zrejme dustojnejsim pruvodcem podobneho formatu nez Kamil Strihavka, ktery ma sice zajimavy hlas, ale nema potrebne charisma a nikdy nebyl a nebude ikona, na rozdil od Johnsona a jeho Rocku na ceste. Davam pet, i kdyz vlastne nejsem spokojeny. To na CSFD delam poprve. ()

Ota Balage (2023) (S02E01) 

Udelal jsem trosku chybu. Nejdriv jsem totiz videl dokument Slavna alba - Tears for Fears a hned potom jsem si pustil Otu Balageho. Ten rozdil je asi takovy, jako kdyz si prepnete z Premier League na nasi Ceskou fotbalovou ligu. ()

Reklama

Reklama