Reklama

Reklama

VOD (1)

V napínavém dramatu z 2. světové války vede silné herecké obsazení Brian Keith. Film vypráví o houževnatém kapitánovi, jehož úkolem je zabránit v útěku skupině divokých německých válečných zajatců. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Možno ste videli pokus o útek..., no nie je povinnosťou väzňov to skúšať?" Veľmi zaujímavý, ale dosť neznámy film s atraktívnym príbehom o úteku nemeckých väzňov, zväčša členov Kriegsmarine a Luftwafe zo zajatia. Je to jeden z mála starších filmov, ktorý Nemcov ukazuje z tej ľudskejšej stránky, aj keď za svojím cieľom idú tvrdo a nekompromisne. Írsky dôstojník v službách britskej armády mi dosť pripomínal Paula Newmana, len mal o 30 kíl naviac...Príbeh môžme zjednodušene prirovnať k slávnemu filmu Útek, je to niečo podobné. Ak vám sedel film so S. McQeenom, budete spokojní aj s týmto. 80%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vojnový film o úteku nemeckých zajatcov z britského zajateckého tábora. Aj keď herci nijako neexcelujú, samotná zápletka sa rozbieha už od začiatku dobre, aj keď k záveru tempo upadáva. Dej síce nepôsobí nijako autenticky/vieryhodne, ale to príbehu na druhej strane až tak nevadí. Už je to niekoľký film, v ktorom dostávajú nemeckí fašisti v britskom filme viac priestoru ako samotní Briti - neviem, či si mám o tom niečo myslieť. Predchádzajúce mnou videné filme boli ale o čosi lepšie. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Solidní napínavý válečný film ze skotského tábora pro 600 německých válečných zajatců. Předmětem děje je klasický útěk ze zajateckého tábora, ale tentokrát jde o útěk posádky německé ponorky a o souboj německého velitele s irským kapitánem kontrarozvědky. Ten zariskuje nechat Němce utéci, aby je mohl chytit i s ponorkou při naloďování uprchlíků. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jFjX_CfCt6o ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Útěkový film, avšak neobvykle z druhé strany barikády. Jedná se o britský zajatecký tábor někde ve Skotsku a vězni jsou němečtí váleční zajatci. A svým způsobem se to dá považovat jako odpověď či jako rovnostrannost na slavný snímek ´Velký útěk´ (1963). Scénář byl zpracován na základě knihy ´The Bowmanville Break´ literárního autora Sidneyho Shelleyho, pro film samozřejmě s patřičnými změnami. Celý příběh je svou koncepcí hodně rychle předvídatelný, takže o nějaké dějové překvapení nelze narazit. Prostě je to celé dle známé útěkové šablony, takže po divácké stránce se jen čeká, kdy jaká scéna přijde. Jelikož jsou zajatci němečtí námořníci z ponorky, škoda, že není divák obeznámen, kde je Britové vlastně lapili. Dějová linka se veze až v přílišné jednoduchosti, takže se dá považovat za poměrně slabý. Vzpoury vězňů zakrývající vykopávání tunelu, příjezd kapitána Jacka Connora aby zjednal pořádek, útěk a následný hon vězňů. Nic víc, nic míň. Možná je ale již divák rozmazlen kvalitou předchozích únikových filmů, neboť třeba o něco pozdější snímek ´Vítězství´ (1981) je daleko horší. Takže zase až tak moc by být zatracován také nemusel. A snímků o zajateckých táborech s německými vězni zase tolik není, takže už z tohoto směru budí jistou zvědavost. A tak je opravdu škoda, že nenaplní dané očekávání. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmov, kde ide o utek zo zajateckeho tabora. Tentokrat su zajatcami nemecki vojaci v Skotsku, ktori planuju utek na slobodu prekopanim sa za plot. Pocas filmu nepadol skoro ziadny vystrel, ale az na konci bolo pocut par ran z ponorky, ktora cakala na utecencov na pobrezi. Nemci to mali pekne premyslene a aj im to vyslo, okrem par nemeckych vojakov, ktori uz nestihli nastupit do ponorky. Film je taky priemer, ktory si raz pozriete a druhykrat si uz na neho nespomeniete. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama