Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu ma viac-menej nudila, no dej Vampire's Kiss s pribúdajúcimi minútami graduje a druhú polku som si napokon celkom užil. Bozk upíra mi trochu pripomenul o 12 rokov staršieho Romerovho Martina, v tom však absentuje komediálne poňatie, ktoré mne osobne pri takomto type snímky šmakuje viac... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ujeté? Rozhodně. Vtipné? No, jak se to vezme :). Znepokojující? Velmi. Jestli chcete po celou dobu trvání filmu kulit oči jako Nicholas Cage, tak si to pusťte. Nebudete zklamáni, tohle musí zabrat na každého. Rozhodně to není horor - nemrtvých uvidíte zhruba tolik, jako na Plese příšer. Jestli je to komedie, to bych si netroufl posoudit. Ale jestli někdy sami přemýšlíte, jestli jste normální, tak tenhle film zkuste. Nějaká potrava pro mozek se v něm najde. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne uletený, čudný film. Snímok je o chlapíkovi, ktorý sa postupne mení na upíra, alebo si to len myslí? :)... V každom prípade, prvá polovica je ťažká nuda, mal som čo robiť, aby som to nevypol. Keď však Cage začne kúsať ľudí a chodiť po meste aj s umelými upírskymi zubami (takými čo sa dajú kúpiť na kolotoči za pár drobných), tak som sa začal celkom slušne baviť, hlavne na absurdnosti chovania sa hlavnej postavy - vo svojej podstate veľmi smutnej a depresívnej. N. Cage tu hrá ako o dušu, naozaj excelentný herecký výkon, na priemer to však nestačí, nuda prvej polovice ma totálne odrovnala. 45/100 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já musím znovu a zase dát za pravdu panu Apačovi, který mi doporučil snad nejvýraznější roli Nicolase Cage, jehož příliš nemiluji. Tedy až doteď. Hledám slova, jenž by vystihla tento broušený diamant, tohle delikatesní Chateauneuf du Pape, tento právě prožitý filmový orgasmus! Vampýra dovedl ve své vtipné děsivosti do geniality. Pointa se divákovi otevírá pomalu a je jen otázkou času u každého z nás, kdy na ni přijde a uvědomí si, jak je dokonalá. To, že zhlédnutá verze stála zaprd po stránce zvukové a dabingové, zcela přehlížím. Kvituji, že nechali v původním znění Cageovy vzdechy, vychrchlávání, zvracení a tak podobně. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a jeho přehnané herectví zde kraluje během celého filmu. Chvíli chudáček, chvíli upír nebo pan Jekyll a Hyde. Jeho výbuchy, výkřiky, zhroucení a následná samomluva jen udivuje a divák nevěřícně kroutí hlavou. Proměny Nicolase jsou až neuvěřitelné. Tohle není žádná komedie ale psychologický horor. Finále s blouzněním, prknem a psycholožkou je nejlepší scéna. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, převážně na Manhattanu. V závěrečných titulcích lze vidět i divadlo Apple Core. (Terva)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama