Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou... Dobrodružný snímek Kongo, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Ludja smazal svůj příspěvek.

HenryForda

HenryForda (hodnocení, recenze)

Tohle snad není možný, tenhle film by měl být právem v černé barvě a to nemám v oblibě o něčem vynášet soudy a ještě to všem oznamovat. ALE- začátek celkem ušel dokud se natáčelo opravdu v pralese, to ještě nebylo poznat jaký je to shit! Vypadalo to jako leckterá jiná rádobydobrodružná oddychovka na zabití odpoledne..JENŽE (nevím přesně kde, ale asi v té části kdy rozdělávali stany na vrcholu kopce a gorila začala mluvit pomocí svého přístroje) šlo všechno od desíti k pěti, chrám ukrytý v pralese ale i ten prales byly do očí bijící kulisy (pralesní rostliny typu mého pokojového potosu nebo asparátu), trapné neuvěřitelné šedé gorily, hromada diamantů rozházených na zemi velkých jako pěst (ještě taková drobnost- všechny byly úplně stejné), nekonečná přestřelka s opicemi, praskající země, přechod přes kládu, můj Bože ten LASER na konci či co to bylo!!!.. ach ..mám pokračovat?? Tupost, tupost tupost, jak může mít tento film 51% ptám se?? Když mají filmy jako „Ten nejlepší“ kolem 65%????? To není rovnováha, od teď mě CSFD ujistila, že není zas tak objektivní. Lidi tohle je fakt hrozná ztráta času a vymývačka mozku, (a to se u toho nedá ani dobře usínat, protože tam řvou hopsající gorily)- ODPAD.

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

V.N. mas pravdu...ja som ten film sice vydel dost davno sak prakticky dost casto ho davuju v telke ...ale ano ani ja som ten filn nepochopil....

V.N.

V.N. (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film jsem nepochopil. Podivné herecké výkony a naprosto šokující zejména poslední půlhodinka která překvapí filmařským neumětelstvím. Atraktivní název,atraktivní exteriéry a předloha slavného autora bohužel dobrý film nezaručí.

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama