Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (455)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Když si půjčíte to nejlepší ze Sám doma, Smrtonosné pasti a do středu dáte sympoše Davida Harboura, tak dostane zaručenou povedenou jízdu. Kromě toho, že Šílená noc naděluje solidní našláplou akci, která Rko využívá na max, je to zábavný a vtipný, tak to ani nezapomíná, že je to Vánoční film a má to správné emocionální jádro, které tvoří vyhořelí Santa z dnešní konzumní doby, kde se na Santu nevěří a malá holčička, která Santu zbožňuje! Líbilo se mi, že to koncept akčňáku se Santou využívá fakt hodně a nejrůznější zabití jsou kreativní, zajímavý a hravý, stejně tak to, jak Santa využívá své znalosti a Vánoční magii! Je to nějaká revoluce nebo skvost? Ne! Ale poctivý akčňák co servíruje přesně to co slibuje. Šikovnější tvůrci by z toho možná vytěžili o něco víc, ale i tak je to extrémně zábavná jízda a pokud už se člověk přece jen trochu přejedl Sám doma a Die hard, tak tohle je alternativa, která neurazí a možná i lehounce nadchne! 7/10! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Krátce po začátku jsem pomyslel na Smrtonosnou past, minutu na to, jedna z postav na legendární snímek sama odkázala. Sám doma přišel na řadu záhy. Kombinace těchto vánočních klasik zabalena do originálního hávu s novými prvky přináší žánrové osvěžení a oddechovou zábavu, ačkoli s drsností se tvůrci teda nerozpakovali. John Leguizamo nebyl dlouho vidět, takže si určitě s chutí střihl odporného záporáka s komplexem z dětství. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskrývaná vykrádačka všemožných vánočních filmů a hlavně absolutně nefunkční slepenec. Ultimátní a zcela zbytečně vzniknuvší píčovina, kde nefunguje žádná z její částí. Sral mě totálně debilní homor i akční pasáže, které byly jedna jako druhá přes kopírák. Za vyloženě ubohý poté považuji samotnou nosnou dějovou linku, kdy jsem musel během sledování snímek několikrát zapauzovat a nablít si do tácu s vánočním cukrovím. Těch 5 zdejších uvedených žánrů je snad nějaký vánoční výsměch. Snad jen zařazení mezi "akční" zde má své opodstatnění. Zbytek je na hony vzdálený realitě. [5 %] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pritrúbla zábava určená malým faganom,  ktorí fuckujú snád' už od desiatich rokoch! Hoci scénka s Jimmym po vyletení z komínu nemala chybu, bolo to to naj z celého filmu,  pri ktorom som sa nedokázal, bohužiaľ, absolútne uvoľniť a brať ho s nadhľadom a istým humorom. Navyše sprievodné songy ma neuveriteľne pri  akčných scénach srali! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Koncept Smrtonosné pasti + skutečný Santa Claus = Šílená noc. Když byste měli o Vánocích ještě jednu přebytečnou krabici na dárky, darujte ji Santovi. Ale hlavně do ní vložte kladivo. Může se totiž hodit. Na Štědrý den došlo k přepadení sídla zbohatlíků, které je zároveň tím nejstřeženějším v zemi. A shodou okolností se nedaleko pohyboval skutečný Santa Claus, který rozdával dárky a dostal echo prostřednictvím utajené vysílačky od malé černé dívenky, že je její rodina ve smrtelném ohrožení. A i když ho jeho vánoční poslání spojené s věčnou rutinou rozdávání dárků prakticky nikterak netěší, pomůže lidem v nouzi rád. A tak nám režisér Tommy Wirkola naservíroval krvavý Štědrý večer. Mistrně originální nebyl. Přepadení na sto způsobů už nám předvedli dávno před ním jiní režiséři, ovšem jeho styl je poměrně jedinečný. A i tentokrát má daleko do tradičních zpracování. Umí dát svému filmu pevný tvar, ačkoliv nejednou kombinuje množství žánrů. Nejinak je tomu i v tomto případě. Do titulní role bělovousého mystického mužíka v imperialistické rudé kamizole, s panděrem a sobím spřežením si vybral Davida Harboura, který má víceméně status hvězdy nižší svítivosti, ačkoliv už poslední dobou zasvítil v bijácích, co nepostrádaly kvalitu. Stále je to ale herec, co o svůj definitivní filmový průlom bojuje. Obklopený je početným hereckým ansámblem, ze kterého nejvíce ční šéf zločinecké bandy John Leguizamo. Nechybí ani pokusy vrátit do diváckého povědomí Cama Gigandeta coby hloupého floutka, co svému okolí dokazuje, jak hrdinně perlí v béčkových akčních filmech. A někteří diváci budou tápat nad jmennou položkou Beverly D´Angelo, která vykazuje změnu fyziognomie obličeje, takže většinu času se vyhlíží, kde se ta sedmdesátiletá dáma zdržela a hle - ona už je dávno na scéně. Ta nesnesitelně dominantní matka, to je ona. A ještě se sluší poukázat na Brendana Fletchera coby člena zločinecké bandy, vyznačujícího se směšnou vánoční čepičkou. Zbytek hereckých účastníků spadá do kategorie méně povědomých. Má-li film obsahovat něco speciálního, co by z něj v budoucnu učinilo vyhledávanou vánoční klasiku, tak je to porce specifického černého humoru, nesmí chybět otření se o Sám doma a ikonické vymlácení bandy záškodníků. A právě v téhle části filmu si přijde na své to zmiňované kladivo. Technicky precizně vycizelované, příměs vánočních barevných tonů vkusně zakomponovaná. Mám-li zmínit nějaké nedostatky, je to určitě dojem, že vysvětlující scéna s prapůvodem Santa Clause byla nemile zkrácena, respektive vystřižena. A neřešily se následky zlomeného prstu, který utrpěl Alex Hassell. V pozdější scéně, ve které vystupuje, je vše zapomenuto a jeho postava si nestěžuje na žádnou bolest, což by logicky měla. No a ta holčička, Leah Brady, byla taky strašná. Až vás omrzí všechny ty věčně dokola omílané vánoční klasiky, co už znáte nazpaměť, zkuste sáhnout po něčem výrazně ostřejším a taky prudce vánočním, jakým je tento protichůdný kousek. 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama