Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (456)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seznam zlobivých o letošních Vánocích pořádně prořídne. Smekám pomyslnou santovskou čapku před tím člověkem, který řekl: "Mám nápad, jak udělat vánoční zápletku Smrtonosné pasti ještě vánočnější!", před tím, který dodal: "A co ji zkombinovat se Sám doma?", a před tím šílencem, který to nakonec natočil tak, že to není křeč, ale sranda. Ano, na první pohled přišel už před dvěma lety s něčím podobným Tlusťoch s Melem Gibsonem, nicméně i když se mi jeho-ho-ho sváteční skoro-akčňák líbil, nedosahuje ani zdaleka zábavnosti Šílené noci. David Harbour v titulní roli nemá chybu, Santu si užívá ve všech polohách a v akci s poctivou choreografií je velmi přesvědčivý. Upoutávka navíc nevyzradila všechno, a tak se například kromě všeho toho nápaditého střílení, mlácení, lámání, bodání, křiku, chlastání, pojídání perníčků, krvácení a nadávání dočkáme i pohledu do vousáčovy minulosti nebo jedné z vrcholných scén, která ukáže, jak by vypadal Sám doma, kdyby byl opravdu brutální. Samozřejmě to není nonstop akční jízda, to by ani nešlo, respektive nemělo by to brzy co nového nabídnout. Ale i ty momenty zvolnění ve stylu ticha před bouří se málokdy braly smrtelně vážně a líbily se mi.______P.S. Děkuji za odvahu uspořádat ČSFD projekci zase jednou i u nás na venkově. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje jaký je Psychor hovno na této stránce, protože ač se nejedná o bůh ví jaký skvost, tak je tento snímek minimálně příjemná jízda a rozhodně se divák nenudí. Samozřejmě pokud má někdo potřebu prozkoumat si to centrimetrové hovado jako Psychor, nudit se určitě bude. V samém závěru je to jako vždy, jen o chuti.. 7/10 = 75% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, kurva jo!!! Je tam sice pár hluchých míst, obzvlášť s ostatními postavami, ale jinak je to kurevská jízda. Dítě oproti jiným obdobným filmům není protivné a Santa... To je ten pravej Satan Klaus někde tam venku. David Harbour je perfektní a je vidět, že si to užívá. Scénář je přiměřeně drsný a zároveň zábavný. Jediné, co mi trochu vadilo, byl John Leguizamo. Prostě ho nemám zařazeného mezi záporáky a i když se snaží, tak je až moc někdy ukecanej a spíš otravnej. Ale jinak se těším na druhej díl a doufám, že to borci nezprasí, protože nejen že to byla jízda, ale navíc má ten film i zkurvenou vánoční atmosféru... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Krátce po začátku jsem pomyslel na Smrtonosnou past, minutu na to, jedna z postav na legendární snímek sama odkázala. Sám doma přišel na řadu záhy. Kombinace těchto vánočních klasik zabalena do originálního hávu s novými prvky přináší žánrové osvěžení a oddechovou zábavu, ačkoli s drsností se tvůrci teda nerozpakovali. John Leguizamo nebyl dlouho vidět, takže si určitě s chutí střihl odporného záporáka s komplexem z dětství. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ale ne, kterej to byl? To musíte furt srát na střechu jako holubi?- A já myslel, že Santa je nezranitelnej a nesmrtelnej... A nebo je to jako s těmi starými bohy. Když v ně přestanete věřit, zkapou. Už poblitá bába v úvodu dá tušit, že půjde o nekorektní zábavu. A seznam odkráglovaných je velký, zejména když přijedou posily. Jako účinná zbraň se vedle kladiva ukážou být třeba i brusle. Jen mi vadily užvaněné pasáže, a zkrátit film o půl hodiny by bylo vítané. Na druhou stranu kladných postav člověk moc nenajde, snad jen malá Trudy by splňovala požadavek na sto procent. U rodiny pijavic už to je poněkud horší, o zbytku nemluvě. Možná i někdo z personálu, jenže neměli šanci. Sníh za oknem mi dnes pomohl navodit vzpomínku na nejtemnější svátky v roce... 3,5* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama