Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Absurdní, absurdní, absurdní, absurdní, totálně uhozený a trapný, absurdní, absurdní, trapný, šílený. Chronologický opis mých pocitů při sledování téhle hrůzy. Z režimu absurdní to Geislerka hodila do supertrapna scénou, kdy už se jí nechtělo obsluhovat bezdomovce, tak šla dělat zle kvůli termosce charitativní polívky. Pak to sněžení na hřbitově a Vetchýho rozprávění s nebožkou…bože! A úplně nejvíc byla ta scéna, v níž kmen nablblých Čechů zpívá své milované vůdkyni státní hymnu. Tuhle pasáž řadím spolehlivě na špici za tím účelem nově zřizovaného žebříčku trapnosti. Ne, tohle bylo fakt moc, na tohle přistoupit vážně odmítám. P.S.: Film se patrně odehrával v blízké budoucnosti. Paní Marešová umřela podle náhrobku v roce 2017, Petr Mareš (Ondřej Vetchý) ji ale podle svých procítěných slov v roce 2022 postrádal už 7 let. A nebo blbě počítal, anebo už na nebožku ve skutečnosti zapomněl, když teď prcá paní prezidentku. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že to nie je nejaké terno. Na film Pohádky pro Emu to nemá. Ale i tu si pán Havlík napísal jednoduchú a pritom potešujúcu story o niečom, čo vlastne ani vo filme nevidíme, ale cítime ľudskosť. A tu sa v poslednej dobe dvojica Geislerová, Vetchý skutočne hodí. Pre mňa osobne jeden z mála pekných okamžikov bez intríg, násilia a politiky pri filme. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vidím, že jak jsem vždy vyčítal Vejdělkovým filmům, že jsou dokonale odtržené od reality, tak si může klidně podat ruku se svým skoro vrstevníkem Havlíkem, protože to je zcela to samý. A možná v tom je to tak nějak bizarně zábavné, sledovat, jak si Havlík představuje pracovní (ten obzvlášť!) a soukromý život své ženské postavy v prezidentském úřadě, byť jsem se celou dobu nemohl zbavit lítosti nad tím, že by to mohl být vlastně dobrý film, kdyby šel místo bezpečné cesty vyšlapané žánrovými klišé třeba směrem à la Jackie, ale zde byl vzorem spíše filmový vztah Hugh Granta a Martine McCutcheon z Lásky nebeské, aspoň tak to na mě působilo. ()

pity 

všechny recenze uživatele

Je až úsměvné jak tu všichni političtí, intelektuální, nebo rádoby fimlový odborníci rýpou. Vůbec nic jsem od toho nečekal. Prostě to shlédl jako oddechový film a bylo to fajn. To už, aby se u nás pomalu báli natočit film jen tak pro zábavu. Není to Schindlerův seznam, ani Havel, prostě jen film u kterého člověk zrelaxuje. Dal bych 3*, ale * navíc pro to hodnocení zde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rudolfovi Havlíkovi se nedá odepřít jedna věc. Každý jeho film je technicky velice zručný a tak okamžitě víte, na co koukáte. Zde třeba na klasický romantický příběh, který především těží z charismatu jednotlivých herců jako jsou Geislerová nebo Vetchý. Když se ale tohoto oprostím, zbyde mi hodně trapný pohled na českého prezidenta, politiky a jejich okolí. A to nemluvě o tom, že se tu z Prahy dělá hispánské městečko plné tance a neotřelé jižanské atmosféry. Když si k filmu nasadíte růžové brýle, nejspíš to půjde. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama