Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (44)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Invincible nám Prime Video naservírovalo další animovanou pecičku, která se ničeho nebojí a ukazuje vše, co se tvůrcům zlíbí. Škarohlíd by řekl, že je to jen taková fantasy jednohubka, ve které jsou navíc vulgarismy, krev a občas někdo vystrčí prsa. Měl by svým způsobem pravdu, ale shodit Vox Machinu tímhle způsobem by nebylo fér. Tvořit svět, představovat tolik hlavních postav a ještě vyprávět smysluplný příběh je na tak malém prostoru poměrně obtížný úkol, které se tvůrci zhostili s grácií a vytěžili každou minutu na maximum. Konečný produkt je neuvěřitelně svěží, zábavný a dokáže vtáhnout, což většina novodobých seriálů nezvládá, takže směle jen tak dál! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2:Je to jednoznačně lepší, než první řada, která byla kvalitní, ale pořád nějaký stupínek pod super hodnocením, toto ho bez problémů má. Epický už od prvních minut bez slabého dílu. Mám pocit, že to ubralo na infantilnosti a přidalo to na propracování postav, to jaký tu má každý dějový i emocionální vývoj nemá mezi seriály obdoby řekl bych. A líbilo se to i mé milé, která první řadu neviděla a asi toto moc nemusí. No a je to taky jednoznačně lepší než filmové Dungeons & Dragons. Kdo to odkládá, dělá chybu! A ultra se těším na 3. řadu! 9/10 ()

Reklama

Fionor 

všechny recenze uživatele

Klidně přiznám, že jsem předpojaktý, protože jsem strávil sledováním Critical Role tolik času, že kdybych se místo toho učil portugalsky, mohl bych se klidně odstěhovat do Brazílie... Nicméně - sledoval jsem hlavně druhou kampaň, takže s Vox Machina mám jen omezenou zkušenost a mohl jsem si tak užít příběh bez toho, že bych znal zásadní zvraty, nebo abych v hlavě srovnával původní scény s těmi seriálovými. Výsledek je nekritické nadšení. _________ Konzervativní animace dalece převyšuje to, co bych očekával s rozpočtem, který CR mělo (Arcane mělo minimálně trojnásobný) a je vidět, že se studio Titmouse soustředilo na to, aby byla práce animátorů vidět na správných místech. _________ A je hodně znát, že autoři (CR) jsou dabingoví herci - právě zvukům je věnována mimořádná péče a na porojektu se podíleli i lidé jako David Tennant. _________ A pak tu je příběh - vyprávěný v perfektním tempu a s důrazem především na postavy (kerých je mnoho, takže by balo snadné diváka zahltit a zmást, kdyby jim nebyla věnována náležitá péče) a padouchy (nejen, že jsou sexy, ale jejich motivace dává perfektní smysl a bylo mi líto, když došlo na jejich nevyhnutelnou porážku). Dvanáct epizod je zároveň málo i akorát, aby seriál udržel pozornost (jiné show natahují stopáž epizodami, které nutně neposouvají hlavní linku, takže působí delší, i když reálně mají zhruba stejný objem děje). _________ Venkonce myslím, že TLoVM naplnilo a předčilo očekávání. Není to mistrovské dílo, ale jako řemeslná práce je to nadstandardní produkt, na kterém je znát, že autorům nešlo o zisk, ale o vyprávění dobrého příběhu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jo, takhle by to šlo. Dokonalé to není, mohlo by to ještě o kus víc šlápnout na plyn (čehož se snad dočkáme v další sérii), ale pořád ještě je to Dračí doupě v reálu, s hláškami, veškerými herními mechanismy, parádní akcí, krví..., no prostě vším, co k tomu patří. Velká kurevská paráda! 95% Update po druhé řadě. Tak jo, co jsem si přál po první sérii, se mi vyplnilo. Je to kurevská jízda se vším, co k tomu patří, a pro každého milovníka fantasy absolutní povinnost. Tohle vznikalo srdcem. 100% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do animáků moc nejsem, a tak jsem se docela bál podívat se na tuto fantasy. Hned, v prvních několika vteřinách, kdy skupinka bojovníků zařve ''wtf,'' jsem si uvědomil, že tohle asi nebude moc family-friendly, jak jsem se domníval. A v tom je to největší kouzlo. Skupina lovců má perfektní charaktery, ano, někteří jsou lepší než jiní, ale i tak každý zabaví. Seriál má silný začátek a konec, a uprostřed to taky není špatné, ale vyloženě mě zas tak nezaujala akce, hlavně z důvodu, že není možné se o nějakou postavu bát, protože ať už se někdo zraní jakkoliv vážně, vždycky se najde nějaký healer, který zraněného dokáže vzkřísit i z mrtvých. Také se tu poměrně často stávalo, že se ukáže nějaký op padouch, který totálně rozpráší královskou gardu, ale skupina lovců, kteří jsou jen o trochu silnější, si padoucha vždy dokáže snadno podat. To určitě není originální chyba jen pro tento seriál, u komiksů je to denní chleba.  Určitě to není tak zábavné jako Invincible a Harley Quinn, ale i tak se jedná o poměrně pohodový seriál, ještě k tomu je pro dospělé, takže jsem mu schopen pár chyb odpustit. Favorite characters: Keyleth a Scanlan. 95% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Veškerou hudbu napsal a nazpíval Sam Riegel (Scanlan). Tyto písně často zpíval již při hraní kampaně s Critical Role. (UncleMorty)
  • Seriál je adaptací herní kapmaně D&D Vox Machina, která byla vysílána na youtube kanálu Critical Role. (UncleMorty)
  • Amazon seriálu věřil natolik, že před vysíláním druhé série rovnou potvrdil i třetí sérii na Comic Conu v New Yorku. Matthew Mercer na to však reagoval slovy, že nacpat příběh Chroma Conclave do jedné série není možný. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama