Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (44)

Dominik.Klem 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím dodat, že ze seriálu řve D&D na každém rohu. Jedná se tak o místy brutální komedii, která potěší každého milovníka fantasy žánru a především dračáku. Jedinou věcí která by se dala vytknout je někdy až přespříliš primitivní humor v podání nezastavitelného milovníka Scanlana, ale na druhou stranu každý kdo nějaký ten čas hrával D&D zná alespoň jednoho hráče který má postavu barda, či zloděje kterému není jediný manželský slib svatý, proto je i tato postava nádherným vyobrazením právě těchto hráčů, ke kterým jsem v pubertě chvíli patřil také a díky tomuto seriálu jsem si mohl s úsměvem zacringovat i nad sebou samotným. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budem zdržanlivý a nenechám sa strhnúť prvotnými dojmami, lebo už som to priamo chcel zrovnať s Castlevaniou, ktorá bola fakt že takmer dokonalá a toto sa tomu veľmi veľmi blíži, ale ponechávam si vrátka pootvorené pre prípadné pokračovanie cesty tejto totálne nekonvenčnej resp. nekorektnej party hrdinov, ktoré určite príde, keďže to bola vyslovene pecka, ktorá mala všetko od brutality, cez twisty, slušné postavy, akciu, výpravu, všetko, čo očakávate od skvelého fantasy. Odporúčam a dávam cca 85-90% prezatiaľ s tým, že časom pravdepodobne príde plná palba. UPDATE po druhej sérii. Vox Machina dostala uber nepriateľa, z ktorého aj ten najslabší z tímu zla je takmer neporaziteľný, čo teda ten najsilnejší? Je to stále brutal krvavé, je to akčné, epické, čo viac si priať? Už len ďalšiu sériu. :) ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2:Je to jednoznačně lepší, než první řada, která byla kvalitní, ale pořád nějaký stupínek pod super hodnocením, toto ho bez problémů má. Epický už od prvních minut bez slabého dílu. Mám pocit, že to ubralo na infantilnosti a přidalo to na propracování postav, to jaký tu má každý dějový i emocionální vývoj nemá mezi seriály obdoby řekl bych. A líbilo se to i mé milé, která první řadu neviděla a asi toto moc nemusí. No a je to taky jednoznačně lepší než filmové Dungeons & Dragons. Kdo to odkládá, dělá chybu! A ultra se těším na 3. řadu! 9/10 ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Klidně přiznám, že jsem předpojaktý, protože jsem strávil sledováním Critical Role tolik času, že kdybych se místo toho učil portugalsky, mohl bych se klidně odstěhovat do Brazílie... Nicméně - sledoval jsem hlavně druhou kampaň, takže s Vox Machina mám jen omezenou zkušenost a mohl jsem si tak užít příběh bez toho, že bych znal zásadní zvraty, nebo abych v hlavě srovnával původní scény s těmi seriálovými. Výsledek je nekritické nadšení. _________ Konzervativní animace dalece převyšuje to, co bych očekával s rozpočtem, který CR mělo (Arcane mělo minimálně trojnásobný) a je vidět, že se studio Titmouse soustředilo na to, aby byla práce animátorů vidět na správných místech. _________ A je hodně znát, že autoři (CR) jsou dabingoví herci - právě zvukům je věnována mimořádná péče a na porojektu se podíleli i lidé jako David Tennant. _________ A pak tu je příběh - vyprávěný v perfektním tempu a s důrazem především na postavy (kerých je mnoho, takže by balo snadné diváka zahltit a zmást, kdyby jim nebyla věnována náležitá péče) a padouchy (nejen, že jsou sexy, ale jejich motivace dává perfektní smysl a bylo mi líto, když došlo na jejich nevyhnutelnou porážku). Dvanáct epizod je zároveň málo i akorát, aby seriál udržel pozornost (jiné show natahují stopáž epizodami, které nutně neposouvají hlavní linku, takže působí delší, i když reálně mají zhruba stejný objem děje). _________ Venkonce myslím, že TLoVM naplnilo a předčilo očekávání. Není to mistrovské dílo, ale jako řemeslná práce je to nadstandardní produkt, na kterém je znát, že autorům nešlo o zisk, ale o vyprávění dobrého příběhu. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný, drsný a akční seriál, který zakládá celý svůj příběh na několika postavách a jejich vzájemných vztazích, na kterých vám záleží a máte o ně strach. Je to nahláškované a každá akční scéna je dechberoucí a nedokážete odtrhnout pozornost. Pro milovníky černého humoru, Pána prstenů a jiného fantasy je toto nebe a dudy. Osobně bych to se seriálem Invincible zařadil mezi nejlepší seriály co nám Amazon nadělil. Vážně doporučuji obě série a za mě dokonce druhá série je ještě lepší než ta první. 9,5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku epizody jsou první hrdinové inspirováni filmovou sérií Pán prstenů. Je zde čaroděj, hobit, elf, trpaslík a hraničář. (Shr1nK)
  • Seriál je adaptací herní kapmaně D&D Vox Machina, která byla vysílána na youtube kanálu Critical Role. (UncleMorty)
  • Dabéři hlavních postav jsou ti samí, kteří vytvořili a hráli D&D kampaň Vox Machina. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama