Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

Qitek 

všechny recenze uživatele

50% Klišé. Ale to nevadí, když víte do čeho jdete. To by ale musela látka něčím alespoň trochu vybočovat. Formou (ne, že by Forster neuměl), osobitým přístupem, netradičními vsuvkami. Takhle je to přesně podle zajetých kolejí. Bručoun, který má velké srdce a vy si jej zamilujete. Tečka. Na nedělní odpoledne, dopoledne, kdy chcete od všech sraček světa daleko a můžete sledovat jedním okem i uchem, asi značka ideál. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hanks je sympaťák a jako komediální herec mi po všech těch Kapitánech Philipsech velmi chyběl, protože humor uměl v počátcích své kariéry skvěle. Také je to velký fanda předlohy, kterou poměrně dlouho tlačil k americké adaptaci. Poměrně uznávám i knižního autora Backmana, což je chlapík, kterého postřelili během bankovního přepadení a on se z toho snaží pomocí melodramat vypsat a docela mu to jde. Bohužel dohromady to funguje tak napůl. Určitě to nijak neurazí a jestli hledáte film na který jít s někým ne zas filmově založeným, tohle bude jasná volba. Přiznám se, že se tam moc nehodí už Hanks, který je od začátku už za sympaťaka, přitom je knižní Ove příšerný dickhead skoro až do konce. Tady by byl geniální nějaký bručoun jako Liam Neeson. Pak je hodně plytký scénář a o dost horší než u švédské adaptace. Moc nefungují kruciální flashbacky. A některé důležité elementy s vlastním pozadím jako třeba kocour nebo auto jsou ve filmu jenom jako kocour a auto. Ale přes tu kritiku je to slušných 7/10 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

K doslovným hollywoodským remakům světové kinematografie přistupuji hned ze začátku s výrazným despektem. Nějak mi nepříjde nutné podobné věci točit jedna ku jedné, ale poměrně pravidelně se to stává. Dalším takovým případem je Muž jménem Ove (v USA verzi Otto) vycházející z veleúspěšné knižní předlohy. V hlavní roli veliká sázka na jistotu, protože jakmile do něčeho takového obsadíte Toma Hankse, tak máte vystaráno. Otto je starý introvertní morous, který po ztrátě manželky přijde o chuť do života a z letargie ho vyžene až částečně hispánská rodina, která se přestěhuje do těsného sousedství. Základní reálie trošku upravené na míru Hollywoodského diváka. Dojemné feelgood drama, kde se všechny hrany nakonec obrousí a jedno oko nezůstane suché. I přes počáteční despekt nakonec panuje velká spokojenost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

A man called Otto je sice slabší než švédský originál, ale Forster je natolik zkušený režisér že tenhle remake zvládl ukočírovat naprosto s přehledem i přesto že jde o uhlazenější a přístupnější zpracování . Mojí výhodou rozhodně je, že švédskou verzi Backmanovi knihy jsem viděl před mnoha lety a pamatuji si z ní pouze příběhovou kostru a jen velmi matně některé detaily, takže mě zrovna nerozhodilo vynechání, nebo upravení některých věcí a bavil sem se ve výsledku velmi podobně jako před lety. Hanks je v hlavní roli vynikající, nicméně mínusem pro něj je fakt, že tím jak je zaškatulkovaný se mu přeci jen hůř věří nerudný dědek a divák tak jen čeká na jeho přerod v hodného pána. To u originálu (knížku jsem doposud nečetl) nebylo ani zdaleka tak zřejmé...80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizka od Backmana je genialni, asi to nejlepsi, co kdy napsal, film je samozrejme oproti ni znacne osekanej, ale i tak je to parada. Clovek samozrejme musi pristoupit na fakt, ze tu mame komedialne dojemny dramo o morousovi, co se samozrejme polepsi, dejove film nijak neprekvapi a cely je to ve svy podstate jen sled scenek s par hercema v jedny ulici, ale je to proste tak dobre natoceny, vtipy jsou skvely a ta dramaticka linka takova nevtirava, ze jsem se bavil od zacatku do konce. Navic tu jsou super herci v cele s tradicne dokonalym Hanksem, tentokrat v lehce odlisny roli oproti jeho tradicnim dobrakum. Ja se bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)

Reklama

Reklama