Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konceptom, v ktorom sa jeden frfloš proti svojej vôli stane záchrancom obyvateľov z celého jeho susedstva, to najviac pripomína As Good as It Gets. Ale to bola úplne iná liga. Na to sa tento film nechytá. Tento film má podobne ako film The Whale v základe gýčový jednoduchý koncepte. Ale zatiaľčo The Whale bolo natočené špičkovým režisérom tak, že ten gýč znova dokonale funguje, tak Otto je natočený strašne jednoducho, bez invencie a miestami je tak pozitívne sladký až som sa skoro zakuckal. Najviac mi to vadilo v záverečnej bodke po rokoch, ktorá bola absolútne zbytočná. Takisto mi nesedeli tie nekonečné flashbacky. Oveľa lepšie a intenzívnejšie by bolo keby sme sa o Ottovej minulosti dozvedeli z hereckého výkonu Toma Hanksa namiesto nudných flashbackov s mladým Hanksom, ktorý sa na svojho otca absolútne nechytá. Takisto ma otravovali tie Ottové nekonečné neúspešné pokusy o samovraždu. V tej chvíli sa šikovný kutil, ktorý všetkým susedom všetko opraví, zakaždým zmenil na Kutila Tima, ktorému sa nie a nie zasamovraždiť. Celý film našťastie ťahá skvelý Tom Hanks, ktorého frfloš vyvažuje tú miestami neznesiteľnú dobrosrdečnosť všetkých tých idiotov, ktorí ho obkolesujú. A aj tomu kocúrovi som nakoniec prišiel na chuť a nejakú tú konzervu by som mu aj ja kúpil. Za toto zhorím v psiom pekle. ;-) Celkovo teda ok jednohubka od ktorej som čakal oveľa viac. Snáď sa vydarí CZ alebo SK dabing a dám filmu druhú šancu. Uvidíme. 6/10. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Zbytečná americká predelavka. Knihu jsem cetl vicekrat a je to ma srdcova zalezitost. Proto hodnotim lepe severskou verzi z roku 2015 kam se jim podarilo dostat vice ze zivota Oveho(sorry Otta) a clovek mel větší pochopeni, proc je to takovy brucoun a co vse dobre a poctive v zivote vykonal. Americka verze to osekala a vynechala velkou cast ze vzpominane minulosti (detstvi, mladi atd). Zato se jim tam podarilo naspikovat transgender figurku. To jsme s zenou u projekce oba nahlas rekli:coze? Naprosto plytka postavička , ktera jen rekla ze je transgender a pribeh vubec neresil to jak Ove(sorry Otto) resi jeji zivotni trable (v knize velmi dobra postava a prekvapive neni transgender). Proc se musi takto upravovat existujici dobre pribehy a proc si nenapisou svoje? Sorry, ale to mi prislo tak zbytecne a tak americke, ze se mi chtelo smat. Jinak 1 hvezdicka za Toma Hankse. Toho mam fakt rad. Jinak ten film natacet nemuseli. Ale takova je doba obzvlaste v USA, ze se recykluji dobre namety a dobre filmy ze zahranici. Jen je obcas tim hlazenim pro soucasnou USA spolecnost a trendy proste poserou. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tam někde hledala chyba, tak snad jen v různých náhodných situacích vrstvených na sebe. Zase se tam nacpalo jak je v dnešní době zvykem téma genderu, ale pracuje se s ním poměrně dobře, i když v určité chvíli to může působit jen jako propagace LGBT. Všechny tyto věci jsou ale proti dokonalé kombinaci vtipných a dojemných scén prakticky bezvýznamné. Především v těch, kde se probírá smutný životní úděl, jdou všechny pomyslné výtky stranou. Tom Hanks se do role Otta skvěle hodí a to, že se film převážně odehrává v jedné čtvrti, mu vůbec nedělá problém, aby emocionálně a vůbec vším dalším, mohl skvěle fungovat. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Asi mám tu smůlu, že jsem četla předlohu, ze které se do filmu stěží dostalo tak 30 procent, kdy v knížce je Vám hlavní hrdina asi tak třetinu knížky krajně nesympaticky, ale ve filmu si říkáte, že Hanks je jen bručoun... Hold ve filmu nebyl čas rozvést všechny linky a dát proniknout do myšlení Otta. Ale Marisol se povedla. Pustím si svedsky originál a uvidím, jestli hodnocení nesnizim. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)

Reklama

Reklama