Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste nevideli trailer, tak sa to celkom dá. Ten navodzuje dojem, že po zvrate sa tam budú celý film naháňať, pritom ten zvrat príde niekedy v 70.tej minúte, ďalšie veci z traileru sa dejú ešte po 80.tej minúte, a potom to skončí. A je to lightové a ohrané. Ale tiež pekne nasvietené, s áčkovou hudbou a má to atmosféru. A Nathalie je ako vždy nadpozemská, dychberúca, nestarnúca a nádherná. Mne ona stačila. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu mala zrejme vyustit k veticke, ktoru povie jeden hajzlik v zavere: "you, modern women, are so ungrateful!". :) Druhy film pani reziserky a scenariskty - Jessicy M. Thompson. Ukazat jednu silnu, sympaticku, emancipovanu zenu, ktora "znici" ten nanichodny "muzsky svet. :) "This is Sparta" v zavere bola efektna. Jedine pozitivum, bol pre mna zaroven trochu deja-vu z The Haunting z 1999-teho. Totiz pekna atmosfera zo zakuti toho stareho sidla. Malo to podobny vibe. Zaverecnu vtipnu scenu s cernosskou kamoskou a podpichnutim "the whitest boy" si mohli odpustit, ale celkovemu cajickovemu dojmu by to aj tak nepomohlo. Predvidatelna slabota. Slabulinke dvojhviezdie. Aj vdaka celkom vydarenej hororovej uvodnej scene so "strunou". 30% Neodporucam. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě pravděpodobně adept na nejtrapnější, nejdebilnější hororový scénář roku s průhlednou pointou a snahou vyděsit jen ohulenými lekačkami. Být tohle zařazeno v žánru young adult horror fantasy, budiž, ale pokud se tenhle film bral vážně, tak to pardon, ale odcházím. Je to sice všechno opravdu hezky nažehlené a pěkně se na to gotické prostředí kouká, ale když mě film z té veškeré dějové ubohosti nutí přemýšlet, jestli ho vůbec dokoukat, nemůžu jinak. To mě přivádí k docela nastřelené stopáži, protože jsem fakt trpěla. Zaplať pánbůh, že jsem dobře odhadla na to nejít do kina. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Bol to celkom zábavný horor, ktorý mal tradičnejšiu gotickú strašidelnú atmosféru s filmovým skóre a kostýmami. Začína ako film o strašidelnom dome, ale dosť skoro som pochopil, že pôjde o upírov. Príbeh bol dobre napísaný aj dráma o strate rodiny a osamelosti a opätovnom hľadaní rodiny/miesta kam patriť ale má aj tón zábavy a krvavých prvkov a mení sa na monster movie, ktorý je zábavný. Vzhľad filmu bol vrcholom má také skvelé kulisy a má dobrú strašidelnú atmosféru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)
  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)

Reklama

Reklama