Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni western. Prvni hodinka je natriskana akci, takze utece jako nic. Bohuzel po presunuti deje do Silverada se tu toho ze zacatku moc nedeje, takze se musi vydrzet rozvleklejsich dvacet minut a pak zacne zase slusna jizda. Navic je tu hromada perfektnich prestrelek, slusna hudba, sviznej a zajimavej dej a perfektni herci, v cele s krapet posahanym Costnerem a skvele strilejicim Gloverem. Taky potesi Cleese, kteryho bych v takovymhle filmu fakt necekal. Jedinej, kdo se mi drobet nezdal, byl Scott Glenn, kterej vypadal jak mladsi verze Carradinea. Podle me jeden z nejzabavnejsich westernu, co sem videl. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Skvělý hudební motiv, hodně akce, sympatičtí herci... Kde se stala chyba? Na vině je jednoznačně nezvládnutý scénář, který dělí film na tři části. První třetina je vlastně prolog - rychlý, akční a s komediálním sólem Johna Cleeseho. Pak teprve začíná vlastní film - pomalá druhá třetina slouží k rozehrání zápletky. A tady to začíná skřípat - všechno to váhání a intriky děj nikam neposouvají, postavy jsou pořád jednorozměrné a divák se jen těší na závěrečnou třetinu, až se to začne řezat. Evidentně se hodně stříhalo a krátilo (Costner odjede za zločinci a najednou balí blondýnu v salónu), ale výsledek je pořád podivně nesoudržný. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Westerny to mali nahnute uz v 70. rokoch, ked pan Eastwood vydal Psanec Josey Wales a John Wayne zase svojho Shootist. V 80. rokoch boli uz westerny mrtvym zanrom, ktory nedokazal ozivit ani tento film. Dve hodiny sa nedeje dohromady nic, scenar je podpriemerny, dialogy odflaknute. No a angazman ludi typu Kevin Costner mam uplne na haku (otvorene toho herca nemam rad). 31 % z nostalgie a preto, ze kovbojky mam rad ..... ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Presny dokaz toho, ze v niektorym filmom nepomoze ani exceletne hviezdne obsadenie. Mam rad westerny a Silverado ma celkom dobry pribeh aj dobre postavy a celkom dost akcie. Silveradu vsak chyba isty westernovsky naboj a je tu strasne malo silnych scen. Ale milovnikov zanru isto potesi ale asi moc nenadchne. Jedna sa o uplne priemerny western. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť nudný western. Mám rád filmovú reč Lawrencea Kasdana (kým nenatočil PAVUČINU SNOV) a SILVERADO bolo v čase svojho vzniku (polovica 80. rokov kovbojom nepriala) chápané ako odvážny pokus o oživenie upadnutého žánru. No výsledok je taký... akýsi... nuž, všelijaký. Dĺžka cez dve hodiny robí svoje, k tomu nenápaditý scenár a počet scén, stojacich za zapamätanie, sa pohybuje okolo čísla dve. Nakoniec zostala pozlátka, v podobe zaujímavého kastingu. Kline, Glenn, Goldblum alebo Glover. A mladučký Kevin Costner - hral už v Kasdanovom VEĽKOM ROZČAROVANÍ, ale jeho scéna bola vystrihnutá, na čo mu režisér sľúbil, že v ďalšom svojom filme mu dá poriadnu rolu. Sľub dodržal, bohužiaľ mňa Kevinov "reparát" nikdy neuchvátil/nebavil. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama