Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Josef (V. Preiss) se rozhodl, že obě jeho dcery musí mít svatbu zároveň. Princezna Zlata (S. Laurinová) byla totiž krasavice, zato princezně Pepičce (L. Vlasáková) nadělil osud sice dobré srdce a bystrý rozum, ale na kráse šetřil. Na zásnubním plese všichni nápadníci chtěli za ženu Zlatu, o Pepičku nestál žádný. Král však nechce ani slyšet o tom, že by se vdala jen princezna Zlata, a tak zklamaní ženichové opouštějí zámek. Jistou naději jim ale král přece jen dal… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Kinderr 

všechny recenze uživatele

Hezká česká, jednoduchá pohádka o čem jiném než o lásce:-) Představa o ošklivých ženách mám sice jinou, jak tu někdo skvěle podotkl v komentářích, že žena v brýlích není zrůda jen špatně vidí je myslím dosti výstižné. A obléknout mladou dívku do babských šatů tak to je jasné, že není hezká. Ale tak to jsou detaily, avšak na detailech je založen film:-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ošklivka Pepy v české pohádce, vyrobená tradičně z hezké ženské, kterou obdaříme mimořádně špatným účesem, v tomhle případě ještě vyšperkovaným o opravdu hodně nechutnou barvu na vlasy, z které chemie ani tak nekape, jako prýští proudem, a brýlemi, že by se i Hurvínkovi protočily oči. Už si jednou zapamatujte, že žena s brýlemi není zrůda, jenom špatně vidí a nenosí čočky.Z jiné telenovely máme slepého prince, je to zelené, běhá to po lese a naráží do stromů, je to Esmeralda, je to blonďaté, potácí se to po zámecké zahradě a bourá to do stromů, je to princ Vítek. Pak se zjeví čaroděj Dejdar, zřejmě paralela s divokým andělem, předá kouzelný nápoj a rozplyne se jako pšouk v průvanu. Čtvrtá hvězda je jednoznačně za to, že tu z princezen, kterou člověk neměl chuť zabít, nechali od začátku chytrou a brejlatou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ošklivá princezna, která vlastně není ošklivá? Že má brýle a není to vyloženě modelka ji do role ošklivky zrovna nepasovalo. Pohádka skýtá jedno základní ponaučení hlavně pro muže, ko.y nejsou všechno a některé krásky mají právě rozumu méně, přičemž krása zmizí, ale rozum zůstává. Tak na to myslete při volbě té své královny krásy a než se připravíte o svobodu v chomoutu. Pozorný divák si možná všimne, že když Ramán přinese lektvar, v lahvičce je víc tekutiny než když potom princezna uvažuje v zahradě, co s ním udělá. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Oěklivá princezna není ošklivá, to je asi to jediné, co se dá vytknout Pohádka je moc hezká, příjemná, veršující Lumír a zlatá Zlatuška jsou zábavní. Lenka Vlasáková a Filip Blažek jsou kouzelní a sympatičtí, Viktor Preiss nemá chybu a Ra(o)mán Martina Dejdara je vtipný. Takže vlastně ideální nedělní pohádka. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem proč by jako měly být zrzky s pihama pasovány do rolí ošklivek a ještě k tomu s nehezkým jménem Pepička. Ještě chudák vyfasovala ty nejnevkusnější brýle, které v rekvizitárně byli schopni vyhrabat. A taky přece žádná z nás nechce za každou cenu vypadat jako strašidýlko Emílek byť nemáme v hlavách seno. Proč o sebe nedbala, holka královská? Je to přece moudrá princezna a být moudrý přece ještě nutně neznamená být i ošklivý. Není přece žádný problém si pěkně vlasy učesat, strčit do nich korunku, kytku, sponku a sladit to s jemnými obroučky brýlí. Hmm, průměrná pohádka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry byly natočeny v Růžové zahradě na Konopišti. (rakovnik)

Reklama

Reklama