Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

moriero 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuju v celoživotní plavbě proti proudu, ale mně se ( minimálně vizuálně) Mořská příšera líbila o dva levely vejš, než Jak vycvičit draka. S příběhem samotným to už možná mohlo lehce pokulhávat...ale vlastně né. Proč by mělo vadit, že je tak prvoplánový a přímočarý? Vždyť takové pohádky bývají často. A nikomu to žíly netrhá. The Sea Beast je pro mě majstrštyk a basta. Píšete, že u animáku v 21. století je dechberoucí vizuál povinností. Je. A tady se povedl na výbornou. Ani nevím, které scény vypíchnout jako první. Rudý ohňostroj skrze rudé plachty v úvodu? Skoky a pády lidí přes palubu? Pohyby příšer pod hladinou? Samotné moře? A v poslední řadě postavy: když si odmyslíte ty otravné velké hlavy a parodické účesy, byla radost sledovat jednu vedle druhé - v čele s Jakem (jak skáče do vody, sahá pro kopí, šplhá po lodi). I když nejsem cílovka, klidně si to pustím znovu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Natáčení filmů je téměř vždycky kalkul. Jistě, stojí to spoustu peněz a studio chce a musí chtít vydělat. Snaha o zisk a snaha vytvořit umělecké dílo se tak v lepších případech pokoušejí najít kompromis, v nejlepších jdou ruku v ruce a v nejhorších vítězí ziskuchtivost. Tady byla snaha o jistý zisk bez sebemenší odvahy riskovat až příliš patrná. Máme zde piráty z Karibiku potkávající svět draků – aby to nebylo tak nápadné – zamaskovaných za vodní potvory. Prostě se vytáhly a přežehlily úspěšné tituly z minulosti. Takže divák sleduje předžvýkaný příběh, kde mi udělaly radost snad jen některé roztomile vymyšlené příšerky (taky snaha o zisk na merchi). Zdůvodnění celého boje příšer a jejich lovců bylo navíc děsně vachrlaté. SHRNUTÍ: Kdyby se Bezzubka naučil plavat. A moc mu to nešlo, takže se kapku přidusil. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Every hunter dies a great death. Because every hunter lives a great life!"     Animovaný film nominovaný na Oscara, ktorý však z môjho pohľadu nie je, až na krásnu animáciu, ničím mimoriadny. Je prázdny, príšerne šablónovitý, bez štipky nápaditosti, pričom si "požičiava" motívy zo všetkých strán (ten hlavný motív o stáročných bojoch s monštrami, ktoré sa napokon ukážu byť veľmi milými bytosťami, je doslova okopírovaný z How to Train Your Dragon (2010)). K tomu navyše sú pokusy o humor nevtipné a hudba je poriadne obohraná (silne pripomína hudbu z Pirátov z Karibiku (2003)). A celé to zaklincuje patetický koniec s premúdrelým príhovorom hlavnej hrdinky. Nedostatky filmu u mňa neospravedlňuje ani to, že je evidentne smerovaný na detského diváka (na to poukazuje aj ten príšerný maznáčik "Modrý"). Ku kladom filmu radím krásne vykreslené prostredie, postavy, príšery a príšerky, napínavý boj s "Červeným" (a najzaujímavejšiu pasáž, ktorá po ňom následovala) a sympatickú malú hrdinku Maisie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chriss Williams po výborném animáku Velká Šestka zkouší štěstí znova a ikdyž to není taková pecka, pořád je to v rámci žánru velmi fajn. Mořská Příšera je mix Pirátů z Karibiku a Jak Vycvičit Draka a mě tahle kombinace baví. Má to nádherný vizuál, slušnou akci, zábavné postavy i pěknou dobrodružnou výpravu, na druhou stranu zde absentuje humor- což je lehce trestuhodné a příběh není zrovna originální, ale tady mi to nevadí, díky prostředí a námětu mě to bavilo. Animáky Netflixu jdou. 7/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to svojím spôsobom krásne námorné dobrodružstvo, pri ktorom ma napadlo, ako by sa pri štedrom rozpočte, pokúsil nejaký žánrový macher dostať niečo také na plátna v o niečo ´´špinavšej´´ live-action verzii. Tak je to len detské dobrodružstvo, ktoré sa zameriava väčšinou na mladšie publikum. Akcia je však dravá a je to niečo, čo sa vlastne tak často vo svojom žánri nevidí ( plachetničky na voľnom mori, predsa len nesypú do pokladníc toľko prachov ). Ochutené poriadnou porciou politicky ´´korektného´´ korenia. ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama