Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemný překvápko. S trochu otevřeným koncem, což mi vůbec nevadilo. Nevím, jestli tvůrci plánují dvojku, nebo čekají na (ne)úspěch téhle první, ale i já prostě nevím všechno. Co ale vím na beton že se to nakonec celé povedlo. Veskrze pánská záležitost, která střílí nejen břitkým humorem, ale když je potřeba, tak i ostrými. A tady  jich padlo pěkných pár beden. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Zabudol som aký boli Kingsmani napriek ich gentlemanstvu, a otrasnej čajovej angličtiny coolový... A tu sú k tomu ešte aj úplný magori, ktorí chceli robiť šialené veci, aby vo vojne jeho veličenstvo neprehralo proti fašistom a nacistom. Tam kde končia ako sopeľ naťahovaný Blinderi, tam začínajú frajeri z SAS (nemýliť si so slovenskou SAS)!!! Akcia, scenár, coolovosť, vychcanosť, výbuchy, prestrelky a hlavne postavy, ktoré sú aj napriek svojej hladine testosteronu dostatočne ľudské. Idem si spraviť čaj s mliekom a čakať na druhú sériu :D ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu k 1. sérii jsem čekal nevalnou televizní sérii s mizernou kvalitou, ale opak je pravdou. Nejenže jde o historicky zajímavé téma vzniku SAS, ale navíc je to chytlavé až až. Alfie Allen konečně v roli klaďase, která mu nadmíru sedí, a do toho drsňácky příjemnej a příjemně drsnej Jack O'Connell, do kterýho bych to nikdy neřek. Connor Swindells taky celkem ušel a postupem času jsem si ho oblíbil, stejně jako ostatní členy smečky. Celá atmoška je skvěle často podkreslená hudbou z úplně jiné doby (AC/DC - to hlavně, Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead) a parádně se to k tomu hodí, a to rock a metal fakt nemusím. Skvěle to dokresluje tu anarchii uvnitř tohoto pluku. Jediné, co bych tomu vytknul, jsou "nalepené" vousy, které se objevily cca. od 4. nebo 5. dílu a u některých postav to bylo fakt poznat. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, jak to Knight pojme; jestli půjde cestou vyšlapanou stylově nehorázně přepálenými Peaky Blinders, nebo se bude držet spíš při zemi. Platí druhá možnost, a i když chápu, že autorům se nechtělo přehnaně estetizovat brutalitu války, mě by taková verze nejspíš bavila o dost víc: zpomalovačky vybuchujících letadel a kanystrů benzínu nebo patron létajících ze závěru samopalu, do toho krev stříkající z masakrovaných nácků a fašounů, granátem utržené končetiny ladně plující vzduchem a to vše poháneněné tím sympaticky dunícím oldschool metalovým soundtrackem, ovšem s volume ještě víc doprava… Ok, teď jsem se na chvíli zasnil, ale v kombinaci s realisticky působícím zbytkem by z toho vylezl kurva nářez! I tak je to samozřejmě hodně v pořádku. Mám rád tyhle hodiny zábavného dějepisu, kdy člověk prožije dobrodružství v exotických krajích a leccos se přitom dozví. Líbí se mi příběh o třech charakterově totálně odlišných kamarádech, kteří se rozhodnou otočit průběh války tím, že budou porušovat všechna možná armádní pravidla. A já, ještě než začnu študovat, jak to bylo doopravdy, si s nimi milerád vypiju tenhle koktejl odvahy, snílkovství, paličatosti, šílenství, ale i poezie (a nejen té veršované). Víceméně jediná významná výtka směřuje k otevřenému konci a potenciálnímu protahování série do heilelujá, na tyhle nedokončené příběhy začínám být alergický jako Paddy Mayne na německy mluvící vojáky. 75 % ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Marvelovské komiksové pojetí napovídá zaměření na jednodušší cílovku. Bezradné lidstvo je v nouzi nejvyšší odkázáno na drsnou partu rebelů, neuznávajících jakýkoliv společenský řád a konvence. Zběsilou akci za doprovodu energizující hudby střídají scény ze základny plné kchůl chlapáckých hlášek, občas se zjeví i svůdná Mata Hari ve francouzských službách.  Taková produkce a tak chabý výsledek... (hodnoceno po S1) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)
  • Když v 55. minutě odchází Stirling (Connor Swindells) ze stanu, tak se v různých záběrech mění jeho poloha. (Duoscop)
  • Vozidla, která používala Long Range Desert Group (LRDG) a posléze i Special Air Service (SAS), byly upravené americké Chevrolet 1533X2 a Willys Jeep MB. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama