Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a poučná rozprávka rozprávka pre deti od Disney sľubuje dobrodružstvo pre celú rodinu. Čiže rodičia s deťmi sa celkom dobre zabavia. No Brother Bear má skôr poučný charakter, ako by poskytla deťom zábavu a vtipy tak sa deti môžu občas bohužiaľ pri tejto rozprávke aj nudiť. Ja som sa teda nenudil a tento film o troch bratoch, čo majú úplne odlišnú povahu je celkom fajn a dá sa pozrieť. Kameň úrazu je ten, že Disney a nie len Disney poskytuje lepšie rozprávky a tak vybrať si túto ako, že na 100 percent sa budem baviť a očakávať od nej veľa je chyba. Ja som veľa neočakával tak som sa celkom fajn zabavil a pochopil som aj pointu, ktorá nie nie je zložitá a tak ju pochopia aj deti pre ktoré je táto rozprávka vhodná. Rozprávka vlastne je o indiánskom kmeni a tak tematika je, ako dokázať žiť v súlade s prírodou a ako pochopiť, že aj v prírode zvieratá potrebujú prežiť. (Hodnotenie 3,5) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která sice zdaleka nedosahuje kvalit Pixaru, ale i tak je na jedno použití perfektní. Zajímavý příběh, neotřelé prostředí, zábava a celkem i napínavý děj dělají z tohoto filmu lehce nadprůměrný animák. Zvláštní je, že Disney sice točí skvělé filmy, ale s genialitou Pixaru se prostě rovnat nemůže. Tak ho páni šéfové pro jistotu koupili, aby neměli konkurenci. 80% ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama