Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o týrání zvířat. Koukám kolik lidí ho shlédlo. Měl by se to promítat nově narozeným lidem s komentářem Vítejte na zemi. Některé záběry jsou až neuvěřitelně kruté jako pes hozený do popelářského auta. Člověk si říká, že kdyby některé druhy zvířat získali inteligenci a moc, jestli by nás zmasakrovali také. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lidská rasa dokázala ve své historii vyprodukovat mnoho zvěrstev a to nejen vůči zvířatům. Přestože má vina v tomto směru začíná a končí konzumací masité potravy, tak jsem ochoten se zvěři všeobecně a jednotlivým kusům konkrétně jménem lidstva omluvit. Přesto si myslím, že kdybych byl zvěří vyhodnocen jako chutné sousto a dal bych jí sebemenší šanci, tak by se se mnou také nepárala. Tento dokument mi přinesl dostatek znechucení, nulovou zábavu a kdybych v sobě našel sílu dokoukat ho až do konce, tak bych patrně šel s hodnocením ještě níž. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Takoví jsme byli. Je celkem bezpředmětné přemýšlet nad zastaralostí některých pasáží, biotrendy, lokálními odlišnostmi, koncentrací na masovou produkci a toho nejhoršího, co lidstvo vůči zvířatům a potažmo sobě napáchalo a páchá. Protože přesně tohle je otisk, který po nás zůstane. Otisk, u kterého už pár generací po nás nedokáže pochopit, jak jsme k něčeho takového byli schopni. ()

zette 

všechny recenze uživatele

1, Domaci mazlicci jsou problem. Dnes kazdy idiot chce doma zviratko, mozna, aby ho mel konecne nekdo rad, aby se mohl chlubit... Ne vsichni se vsak o nej umi postarat. A to treba i tak, ze po nem na ulici, trave uklidi jeho vykaly. Tolik "vrozenych" nemoci domaci zvirata nikdy nemela, nikomu to ale nevadi a tak veterinari a farmaceuticke spolecnosti krasne bohatnou... 2, Maso jako obziva- jeste jsem nenasel maso, vcetne vnitrnosti, nad kterym bych ohrnoval nos. A verte, ze uz jsem snedl ledasco. Nejsem clovek, ktery by maso vyhledaval denne, je ale potrebne a hlavne proto zde zvirata mame. 3, Obleceni- kozesinu jsem nikdy nemel, nechci a nepotrebuji. Kozene boty ci opasky z veprovice ci kravy se primarne nezabijeji pro kuzi. 4, zvirata a zabava- nesnasim cirkusy, neuznavam dostihy, korridu respektuji jako spanelske kulturni dedictvi. Tod muj pohled na hlavni kapitoly dokumentu, ktery ukazuje nekale praktiky lidi na zviratech (autor daval nahravky z celeho sveta dohromady osm let, spousta z nich natoceno skrytou kamerou), uz vsak nehleda reseni ci nejake vychodisko. Ja, ac i bez tohoto dokumentu vim, ze se tak deje s tim nemohu nic udelat, jen vim, ze se na to nediva dobre... ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Film tak skutečný že se na něj skoro nedá dívat. Ale dokument ubohý, žádné vlastní záběry, fakta, výzkumy. Jeden konkrétní případ (nebo i desítky případů když uvážíme že podobných farem je na světě statisíce) i když neskutečně brutální nemůže být považován za obraz skutečnosti. Všechno to s nádechem vegetariánství a greenpísáctví... a kdo se postaví za práva rostlin? ()

Zajímavosti (3)

  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)
  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)

Reklama

Reklama