VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (105)
“Dude, it would be weird to work in a restaurant and not completely lose your mind.” Papiňák emocí, nejistot, ambicí, charakterů, depresí, jídla, radostí, sebedestruktivních vzorců chování, kakafonie frenetičnosti, úzkostí a otrocké denní rutiny v "kuchyňském zákulisí". To vše v adrenalinovém hávu (neustále je to v pohybu, kolotá tu vše a všichni, běží pět dialogů přes sebe apod.), vždy však hlavně a především o postavách. Jak je s charaktery pracováno, jak se Storer nebojí udělat otočku o 180 stupňů pro druhou řadu, a přesto zůstat věrný konceptu... Všechna čest. Působí to jako indie film z devadesátek, ke kterému psal dialogy Sorkin na steroidech. Přes veškeré cinefilské aluze (Storer se nebojí opakovaně dávat na odiv, jak velkým fandou Michaela Manna a Ridley Scotta je), je to svébytné, strhující, podmanivé. A navzdory všemu tomu adrenalinu, chaosu a vyšponovaným emocím, to umí vzít za srdíčko a zdevastovat i vykouzlit úsměv. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | ()
Nechápu, co na tom vidíte. Ani těkavost Lipa ze Shameless, ani dvě hlavní hvězdy z Punishera, celé toto labužnické složení, tento nápad nespasilo. Proplouvat v bídné restauraci ošklivého Chicaga není nic, co by stálo za seriál, natož i druhou řadu, která je odklepnuta. A co je na tom komediálního jsem také nepochopila. ()
Takových vrstevnatých a štědrých seriálů na emoce a invenci všech zúčastněných, které nehrají na jistotu, ale na výjimečnost v tisíci malých detailech, je na světě co by na prstech jedné ruky napočítal. Radost z perfektní práce. Přeju jim všechna možná ocenění, včetně kategorie nejelegantnější omeleta. ()
Pohaslá kulinářská hvězda zdědí po bratrově smrti malé bistro a začne svou ohnivou show. Chce aby jeho podnik byl prospěšný a vydělával, jenže to nebude tak jednoduchý. Máte dluhy, problémy s některými zaměstnanci a neustále řešíte nějaké trable. Jak tohle tedy může dopadnout ? Za mě více drama než komedie. Někdy je to nahořklý docela dost, stejně jako Jeremy Allen White, který je super, a nějaké velké legrácky nečekejte. Samozřejmě že tu jsou, avšak nejvíce jdou vidět v kuchyni, kdy se zaměstnanci mezi sebou nemohou dohodnout, dělají si naschvály, vymýšlejí různé capiny, kdy se obrátí vzhůru celá restaurace anebo jen tak handrkují. Troufnul bych si to v rámci žánru přirovnat k filmu Dokonalý šéf. I ten děj je krapet podobný. Někdy se tu řve až moc, dialogy jsou fakt rychlý a člověk kolikrát nestačí pobrat co se vlastně děje, ale je to vše podáno zábavnou formou, že to člověka nenudí. Potěší i krátké epizody, zfouknul jsem to za den. Silnější 4* ale už teď se těším na druhou sérii. Ta by měla být snad rozhodně ještě zajímavější. Určitě zajímavý počin od Disney. Fanoušci gastro filmů by měli zbystřit. ()
"Yes, Chef" "Thanks, Chef" I když je Bear prezentován jako komedie, tahle nálepka je daleko od pravdy. Bear je docela depresivní drama s pár komediálními nebo vtipnými momenty. Doslova bych ho nazval kulinářskou noční můrou. Rychlé střihy, chaos v kuchyni, stres. Tohle je asi nestresovější seriál, který jsem viděl. Za deset minut otevíráme. Carmy je kuchař, který pracoval v pětihvězdičkových restauracích, ale po sebevraždě jeho bratra Michaela "Beara" se vrací do rodinné sendvičárny. I když Michael je v celém seriálu na jednu scénu, tak jeho smrt a život ovlivňuje všechny postavy. Bratránka Richieho, sestru Carmyho, a celou kuchyňskou skvadru v sendvičárně The Beef. Každý díl začíná noční můrou některé z postav. Díky těmto sureálným scénám do postav mnohem více pronikneme. Bear je často experimentální. Jaký seriál má koule otevřít závěrečnou epizodu desetiminutovým záběrem na monolog u anonymních alkoholiků? Všechny epizody tohodle seriálu jsou skoro nejhorší den v životě postav. Spadne vám Xanax do pití na dětské narozeninové oslavě? Má vás ex-manželka v mobilu jako Richie Bad News? Jediný způsob, jak za Covidu udržet restaurant je prodávat koks? Dlužíte italské mafii a musíte pro ně pořádat večírky? Zatknou vás za zabití? Práce v kuchyni je kurva stress. Bear je originální seroš a strašně by mě zajímalo, co udělají v druhé sérii. První sezóna je dobrej úvod, ale myslím, že se dá ještě dost vylepšit. Zatím 4* s tím, že věřím, že pokračování může být za 5*. Let it rip. Boloňská vomáčka a čau. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (10)
- V byte Sydney (Ayo Edebiri) môžeme vidieť na stene plagáty ku filmom Nebezpečná rýchlosť (1994) a Bleskový Jack (1986). (maramashi)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
- Matty Matheson, představitel Neila Faka, byl v době vydání seriálu známým kanadským šéfkuchařem a majitelem několika restaurací. Mimoto se okrajově věnoval i herectví a moderováni a byl také aktivní na Youtube. V seriálu fungoval nejen jako herec, ale i jako jeden z producentů a také jako odborný konzultant. (Wishkah)
Reklama