Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní komedie pojednává o pravdivé události, které stejně nikdo nikdy neuvěří. Nezaměstnaný pomocný dělník v docích se topí v problémech. Všechny ale zmizí ve chvíli, kdy na ulici nalezne přes milionu dolarů. Jednoduše je sbalí a uteče. Štěstí však netrvá věčně, a kdo ty peníze ztratil, bude je patrně hledat. A tak vysoké částky většinou neztrácejí žádní svatouškové... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Námět je opravdu zajímavý. Kdo z nás by si nepřál najít na ulici milion (zde 1200000 dolarů). Jenže nějak smysluplně tu kupu označených bankovek využít - to není jen tak. Zvlášť když je na ně vypsaná odměna za vrácení, jde po nich mazaný policajt a kupě dalších lidí by se taky hodily. Jak vysvětlíte, že ještě včera jste neměli ani floka a dneska hostíte celou putyku? Kam ty peníze ukrýt? Komu se svěřit? Viděl vás někdo, jak ty peníze berete? Výchozí situace filmu nabízí hodně možností, ale autoři z ní po hříchu nevytěžili tolik, kolik by se dalo. A to měli k dispozici nadmíru zajímavou hereckou sestavu (Cusack, Del Toro, Gandolfini, Madsen....) a mohli se opřít o skutečné události. Škoda. Výsledkem jejich snažení je jen průměrná krimikomedie, která kromě ústřední myšlenky ničím zvláštním nezaujme. Za jedno podívání stojí, ale pak na ni asi rychle zapomenete. ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

Celkom nechápem takto nízke hodnotenie. Ide o spracovanie skutočného príbehu : predstavte si, že nájdete jeden milión dolárov, áno dobre ste počuli MILIÓN DOLÁROV : a skvelý herci mu odovzdávajú naozaj veľa energie a hereckého lesku. Spomeniem skvelého Johna Cusacka, ktorému sekundujú Benicio Del Toro ako večný podvodník a Michael Madsen v roli detektíva na stope balíku peňazí. Vznikne veľa úsmevných situácií ale aj napínavých a úzkostných stavov. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí natočená kriminální komedie se zástupem známých herců, v době natáčení nehvězdných (Del Toro nebo P.S. Hoffman dávají na poměrně malém prostoru tušit pozdějších hereckých triumfů), mým oblíbeným padouchem Madsenem coby kladnou postavou (to se jen tak nevidí - a je to škoda), ale hlavně Cusackem, jehož výraz, když najdou peníze, je neuvěřitelně dokonalý. Přál jsem Joeymu, aby s těma prachama úspěšně pláchl, ale přes všechny ty nepochopitelné přehmaty, kterých se dopustil, by to byl opravdu zázrak :-) Ale kdo ví, jak by se člověk zachoval, kdyby se to stalo zrovna jemu? Můžete s klidným srdcem říct, že byste podobně nebláznili? 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď je ústredná zápletka natoľko šialená, že mohla vzniknúť len podľa skutočných udalostí a hrá v nej galéria hercov, čo si vedia udržať vašu pozornosť už len svojim vzhľadom (Gandolfini, Madsen, Del Toro...), je to inak jedna veľká nuda. Na mieste sú najmä rozpaky a znechutenie, prameniace z ustavičného drístania o ničom. A od polovice sa to už iba naťaaahuje a nič z toho. ()

CSGoddess odpad!

všechny recenze uživatele

Není sice moc komedií podle skutečnosti ale takhle mě ani tak nebavila. Dokonce ani nebyla moc vtipná a herci mi nebyli sympatičtí. Takže až se budu chtít příště něčemu zasmát pustím si lepší komedie a bude mi fuk zda budou podle skutečnosti nebo ne. Páč fiktivní filmy budou pro mě vždy lepší než nuda podle skutečnosti. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Pittsburghu. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy skutečného příběhu Joeya Coyleho, který v roce 1981 našel na ulici 1 200 000 amerických dolarů. Ve skutečnosti však nežil se svým bratrem, byl drogově závislý a zabil se v roce 1993. (Terva)

Reklama

Reklama