Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veritas & Aequitas...k těmhle slovům se snažím mít blízko, ale u takhle nářezové nejlépe řečeno asikomedie se opravdu nehodí hlubokomyslně filozofovat. Nebýt Willema Dafoea a jeho lahůdkového výkonu, dal bych těmhle pološíleným Irčanům maximálně sedmdesátku. Skvělé postavy a akce, kvalitní vtípky, nezvládnuté sesazení scén co do atmosféry (nebo možná povedený režisérský tah z rodu "umím i něco HODNĚ jiného než čekáte") a dost chabý konec, přes který se dostaneme do závěrečných titulků a od nich zase k atmosféře nebo spíš vyznění celého filmu. Jestli šlo o pokus o nějakou kontroverzi a vyvolání nějakého toho přemýšlení, nepovedlo se - paradoxně díky výborně odvedené práci. Jako gangsterská komedie totiž Boondock Saints nemají asi do tří čtvrtin stopáže chybu. I přes moje výtky a výhrady je to na 80%, protože "There is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men." ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

No Sleep Till Boston! Těžce namachrovaná katolická mrda. No, katolická mrda není asi to nejlepší označení, ale irští McSaints prominou. Tohle rouhání na kouli do řepy naštěstí nestačí a u nás v pekle vládne po skončení filmu nepokryté nadšení! Jo. Už jste zkoušeli vychovat kočku, která se vám prochází mezi chlastem, berettou? Nezkoušeli? Výsledek je levnější, než tapeta od Pollocka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Supr překvapení, čekala jsem nějakou strašně ujetou krimi komedii a dostala jsem celkem plnohodnotnej snímek, kde je od všeho trochu. Trochu morálních dilemat, hodně perfektní akce, výborná hudba se zapojením chóru, herci (Flannery+Reedus, Billy Connolly, David Della Rocco), hlášky a navrch Willem Dafoe, kterýmu jsem paradoxně přišla na chuť až s touhle jeho rolí teplýho detektiva, která je ozdobou celýho filmu, obzvlášť na konci, kde se Dafoe fakt odváže a silně připomene Třískovu kreaci z Jedna ruka netleská. "What are you doing?" "I just wanted to cuddle." "Cuddle? What a fag." ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Tetování, které má na ruce "Il Duce" je motýl, což je dobře vidět ve finální scéně u soudu. (Chatterer)
  • Troy Duffy má kapelu stejného jména jako film - Boondock Saints. (haushinkaa)
  • Kostel, kde se Connor a Murphy účastní mše, není katolický kostel, ale protestantský Church of the Covenant. (Chatterer)

Reklama

Reklama