Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veritas & Aequitas...k těmhle slovům se snažím mít blízko, ale u takhle nářezové nejlépe řečeno asikomedie se opravdu nehodí hlubokomyslně filozofovat. Nebýt Willema Dafoea a jeho lahůdkového výkonu, dal bych těmhle pološíleným Irčanům maximálně sedmdesátku. Skvělé postavy a akce, kvalitní vtípky, nezvládnuté sesazení scén co do atmosféry (nebo možná povedený režisérský tah z rodu "umím i něco HODNĚ jiného než čekáte") a dost chabý konec, přes který se dostaneme do závěrečných titulků a od nich zase k atmosféře nebo spíš vyznění celého filmu. Jestli šlo o pokus o nějakou kontroverzi a vyvolání nějakého toho přemýšlení, nepovedlo se - paradoxně díky výborně odvedené práci. Jako gangsterská komedie totiž Boondock Saints nemají asi do tří čtvrtin stopáže chybu. I přes moje výtky a výhrady je to na 80%, protože "There is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylový až na půdu. Tenhle film má všechno, co by správnej akční film měl mít. Dobrej příběh, sympatický hrdiny o který se člověk bojí, efektní a drsnou akci a sem tam nějakej ten černej humor. A navíc si přičtěte ještě pár vynikajícíh nápadů jako např. rekonstrukce místa činu. Flannery s Reedusem jsou správně sehraní a Wiliam Defoe si to celý náležitě užívá. A Troy Duffy předvedl na svůj první film excelentní práci. Jenom na začátku mi chvilku trvalo, než jsem tomu přišel na chuť a naladil se na správnou vlnu. Poté jsem si to ale jenom užíval. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda akčních filmů, tento jsem viděl kdysi dávno útržkovitě na VHS, zaujal mě, neváhal jsem proto sáhnout po bluray verzi. Tento film má opravdu geniální scénář, ten nápad o dvou bratrech a ta jejich "motlidba". Akční sekvence? krása pohledět určitě nejpovedenější je ta s lanem. Defoova postava (jeho životní role z mého pohledu) se opravdu povedla, líbí se mi ta vážná hudba, sedí tam. Zajímavé momenty, momenty překvapení, vyprávění příběhu ze strany Defoa, jako kdyby byl virtuoz a celé to kočíroval. Představitelé bratrů mě tam opravdu sedí, sžil jsem se s nima okamžite. Prostě prvotřídní akční film, jaký jsem už dlouho neviděl. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda, která srší vtipem na všechny strany. Skvěle napsaná i zahraná je nejenom role Willema Dafoa, ale i bratří a "balíčkáře". Z obrazovky po celou stopáž utíká do éteru tak hutná atmosféra, že se astmatikům a lidem s dýchacími obtížemi může přítížit. P.S. Billyho Connollyho jsem opravdu nepoznal:)) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fantastický film, u kterého bych stahoval hvězdy jako Kulínský podkolenky dorostenek. Avšak jen za nevydařený dabing. Nebudu, kolotoč událostí roztočený pseudomafíky, v jehož středu jurodivě tančí Mistr Defoe, mi to nedovolí. Prosím snažně, přehryzněte prvních deset minut a pak mi snad dáte za pravdu. Původně jsem chtěl vypíchnout větu, kterou Wilda pronese v postelové scéně směrem ku svému milci, ovšem česofuda mi dnes prostřednictvím posla sdělila, že již nemohu. K tomu mám jediné - jděte i se svou vypípávací cenzourou do pípele, vy pípy vypípený! Napípám vám na vaše pípy. Píp píp, pípalové vlastních matek! Pardon, oprava - neschopní pípalové vlastních katolických matek. Mamči se musej dopípávat ve sprchách, proto vás pak frustrují pindy o slušné mluvě, co hříchu brání. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Matka dvojčat Annabelle McManus byla původně ve scénáři, avšak při finálním střihu byly všechny její scény ve filmu vymazány. (Chatterer)
  • Okrem autentického mesta Boston v štáte Massachusetts prebiehala časť natáčania aj v kanadskom Toronte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama