Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích průměrná pěchota. Vypravěčský styl mi nesedl, akce mohla být fajn, ale když už se k ní dostaneme, chci přestřelku, kde to létá a ne nějakou poetickou zpomalenou sekvenci s libozvučnou hudbou. Neustálé vracení se k tomu, jak to asi bylo, mi vadilo. Divné charaktery, které se svou švihlostí zdaleka nemůžou rovnat některé z kouzelných postav v Tarantinově balení (a to nejsem jeho skalní fanoušek), dvojstranný postoj k násilí, nadsázka, která ne vždy funguje a mluva, která spíš otravuje. Režisér Troy Duffy, který přišel pouze s pokračováním, a nic dalšího už z něho nevypadlo, prostě neumí nějak ladně kloubit absurdní humor a hravou akci. Tihle dva samozvaní andělé spravedlnosti mi v hlavě určitě nezůstanou. Pokud někdo, tak pouze dirigující Willem Dafoe!! 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debut jako hovado a Přání smrti pro 90. léta. Vigilantský multi-kulti náboženský akčňák, ve kterém dva pobožní irští bráchové čistí Boston od ruské a italské mafie za zvuků nádherné náboženské, irské a klasické hudby. Troy Duffy, evidentně fanoušek Tarantina i Wooa, s nadhledem i roztomilou naivitou chrlí jeden nápad, gag a silnou scénu za druhou a zábavně čachruje s chronologií vyprávění. Nejdřív několikrát vidíme policejní rekonstrukci masakru a teprve potom jak to bylo doopravdy, pak se ve skvělé scéně přestřelky bratrů s Ducem rekonstrukce a masakr protnou (Dafoe komentuje) a závěrečná akce už valí v přítomnosti a bez rekonstrukce. Dobré obsazení v čele s okouzlujícím Willemem Dafoem, zjevně si užívajícím roli homosexuálního Sherlocka Holmese. Mimochodem když jsem tenhle film viděl poprvé, strašně jsem zatoužil po tetování obou bratrů a rodiče mi ho tenkrát jen horko těžko vymluvili, za což jim dnes patří můj dík. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

MACHO GRANDE SMILE. Bratstvo Írskych svätých samovoľne zoslané z nebies ako smrtiaca hrozba pre kriminálnikov toho či onoho ghetta. Pestrým zbrojným arzenálom čistiaca čata (+ nový člen) čistí bez ohľadu na rasu, vyznanie aj človečenstvo (mačka). Dočasný neprajník, homosexuál/detektív si s nimi nevie rady a čelom búcha o najbližšiu stenu. Je to taký rádoby efektný správňácky manifest, ktorý sa svojími okázalými akčnými sekvenciami (slowmotion samozrejme nemôže chýbať) až moc chce podobať Rodriguezovi a snahou o teatrálnu absurditu sa strká do zadku Tarantinovi. Pobožná revenge ilúzia za pár šuntov, ktorá zaujme v dvoch troch bodoch (Put cat to death, Willam Dafoe, ???), ale inak je len srandovnou pif-paf strieľačkou na vyplnenie predpolnočnej medzery v TV. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Film plný krve, násilí, střílení, vraždění, hlášek, modlení a skvělých hereckých výkonů .. Co více si v akčním filmu přát ? William Defoe, zde předváděl tak nadřazený herecký výkon, že z fleku bych mu mrskl 4 oscary, zde jsem si ho fakt zamiloval a ujížděl jsem na něm a to doslova i do písmene!! Jedna velká jízda. 100% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)
  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)

Reklama

Reklama