Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda akčních filmů, tento jsem viděl kdysi dávno útržkovitě na VHS, zaujal mě, neváhal jsem proto sáhnout po bluray verzi. Tento film má opravdu geniální scénář, ten nápad o dvou bratrech a ta jejich "motlidba". Akční sekvence? krása pohledět určitě nejpovedenější je ta s lanem. Defoova postava (jeho životní role z mého pohledu) se opravdu povedla, líbí se mi ta vážná hudba, sedí tam. Zajímavé momenty, momenty překvapení, vyprávění příběhu ze strany Defoa, jako kdyby byl virtuoz a celé to kočíroval. Představitelé bratrů mě tam opravdu sedí, sžil jsem se s nima okamžite. Prostě prvotřídní akční film, jaký jsem už dlouho neviděl. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pokrevní bratři se jali zaplnit mezeru na trhu a sestavili bujarou řachandu pro ty, kterým připadá Tarantino příliš složitý. Úctu si zachoval pouze W. Dafoe – i když nechápu, jak se do tohohle díla mohl navézt. Zbylý postavy někdo znásilnil, ztrapnil a vychrchlal před kameru a podle všeho to byl ten samej exot, co sesmolil ty hard-bitten nigga dialogy a narval je hlavním hrdinům do huby. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechna Scorseseho gangsterská likvidovačka lidí narvaná do celovečerního snímku. Troy Duffy servíruje každou gangsterskou vychytávku, kterou nastolil Tarantino, Scorsese, nebo De Palma, ale nevadí mi to. Pokud by BOONDOCK SAINTS zavítal do kin, stal by se kultovkou a SEVEN PSYCHOPATHS vedle BOONDOCK SAINTS působí jako laciná děvka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní masakr, vedle kterého vypadají Ritchie s Tarantinem jako nudní patroni. Duffy hýří nápady, za každou vystřelenou kulku (a že jich je) přihazuje alespoň jeden politicky nekorektní vtip a celé je to tak neskutečně naspeedované, urvané ze řetězu a přitom dokonale natočené, až mě mrzí, že Duffy zatím nic jiného nenatočil. Snad dvojka vysoko postavenou laťku udrží... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Matka dvojčat Annabelle McManus byla původně ve scénáři, avšak při finálním střihu byly všechny její scény ve filmu vymazány. (Chatterer)
  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)
  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama