Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylový až na půdu. Tenhle film má všechno, co by správnej akční film měl mít. Dobrej příběh, sympatický hrdiny o který se člověk bojí, efektní a drsnou akci a sem tam nějakej ten černej humor. A navíc si přičtěte ještě pár vynikajícíh nápadů jako např. rekonstrukce místa činu. Flannery s Reedusem jsou správně sehraní a Wiliam Defoe si to celý náležitě užívá. A Troy Duffy předvedl na svůj první film excelentní práci. Jenom na začátku mi chvilku trvalo, než jsem tomu přišel na chuť a naladil se na správnou vlnu. Poté jsem si to ale jenom užíval. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa ... tak kto bude prvý MOTHAFUKA ktorého dám dole ? Nezrovnávam s Ritchiem. S filmu je krásne vidno, že Duffy vie čo robí, a že má kopec fajn nápadov. Ja sa len trochu bojím dvojky, dúfam, že nebude splácaná len tak na rýchlo, aby sa nepovedalo. Dávam štyri, ale váhal som! Skoro to bolo 5. FUCK !!! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

MACHO GRANDE SMILE. Bratstvo Írskych svätých samovoľne zoslané z nebies ako smrtiaca hrozba pre kriminálnikov toho či onoho ghetta. Pestrým zbrojným arzenálom čistiaca čata (+ nový člen) čistí bez ohľadu na rasu, vyznanie aj človečenstvo (mačka). Dočasný neprajník, homosexuál/detektív si s nimi nevie rady a čelom búcha o najbližšiu stenu. Je to taký rádoby efektný správňácky manifest, ktorý sa svojími okázalými akčnými sekvenciami (slowmotion samozrejme nemôže chýbať) až moc chce podobať Rodriguezovi a snahou o teatrálnu absurditu sa strká do zadku Tarantinovi. Pobožná revenge ilúzia za pár šuntov, ktorá zaujme v dvoch troch bodoch (Put cat to death, Willam Dafoe, ???), ale inak je len srandovnou pif-paf strieľačkou na vyplnenie predpolnočnej medzery v TV. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debut jako hovado a Přání smrti pro 90. léta. Vigilantský multi-kulti náboženský akčňák, ve kterém dva pobožní irští bráchové čistí Boston od ruské a italské mafie za zvuků nádherné náboženské, irské a klasické hudby. Troy Duffy, evidentně fanoušek Tarantina i Wooa, s nadhledem i roztomilou naivitou chrlí jeden nápad, gag a silnou scénu za druhou a zábavně čachruje s chronologií vyprávění. Nejdřív několikrát vidíme policejní rekonstrukci masakru a teprve potom jak to bylo doopravdy, pak se ve skvělé scéně přestřelky bratrů s Ducem rekonstrukce a masakr protnou (Dafoe komentuje) a závěrečná akce už valí v přítomnosti a bez rekonstrukce. Dobré obsazení v čele s okouzlujícím Willemem Dafoem, zjevně si užívajícím roli homosexuálního Sherlocka Holmese. Mimochodem když jsem tenhle film viděl poprvé, strašně jsem zatoužil po tetování obou bratrů a rodiče mi ho tenkrát jen horko těžko vymluvili, za což jim dnes patří můj dík. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)
  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno