Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková ta ztřeštěná francouzská taškařice s výměnami, nečekanými střety, omyly a jedním roztomilým děckem. Vcelku klišé, dokud se na místě neobjeví jeden ďáblík a jeden andílek, což bujarou zábavu pošle do kopru, protože obě postavy jsou především hrozně otravné. Další mínus jsou archaické počítačové triky, které jsou vzhledem ke vzniku filmu pochopitelné, přesto dnes už téměř nedívatelné. Daly by se odpustit u dobrého filmu, u průměrného ne. Potěšila tak především krásná Eva Herzigová, která plnila dekorativní úlohu na jedničku. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzských komedií 90. let. Clavier a Depardieu jsou skvělá dvojka - malý pan farář a obrovitý majitel nočního podniku - klasický základ pro dobrou komedii. Navíc jejich hlášky jsou nezapomenutelné - a v tom je pro našince trochu problém - chce to vidět ve francouzštině. Dost věcí jsou jen těžko přeložitelné slovní hříčky. A pak je tam i dost odkazů na francouzské reálie. Nenechte si ujít závěrečné titulky. "Nebreptej, Gérarde!" ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Strážní andělé je akční komedie, která staromilské gagy roubuje do nové doby a bezstarostné zběsilosti. Nutno dodat, že film má svoje zajímavá místa. Jenže to předvádění starých jednoduchých skečů ztrácí dech svojí podstaty na základech humoru. A v kontextu s neskromnými efekty zůstává často pocit rozčarování a trapnosti. Ústřední dvojice se snaží bouřit, ale vtip leze ze svých starých hlubokých děr líně a neohrabaně. A než se stačí řádně rozkoukat, je často pointa pohřbena hluboko pod nánosy kostlivců klinických smrtí. Hlavní postavou příběhu je majitel nočního podniku Antoine Carco (zajímavý Gérard Depardieu), který v zájmu bohatství neohroženě čelí celé čínské triádě. Nakonec je přinucen naučit se zapomenout na své sobectví, byť i oprávněného, ve vyšším zájmu spravedlnosti. Partnerem, protihráčem i spolupachatelem je popletený katolický kněz Hervé Tarain (sympatický Christian Clavier) ve své víře o prospěšnosti vlastní práce, s karatelským moralizováním, naivní důvěřivostí a zmatenou neschopností přenést se přes soukromé omezené předsudky. Téměř všechny důležitější ženské postavy odhalují své půvabné vnady. Je zde Antoineova hystericky žárlivá snoubenka Regina (šarmantní Eva Grimaldi), smyslná tanečnice Tchouk Tchouk (půvabná Eva Herzigová), využitá dlouhonohá tanečnice Luna (půvabná Jennifer Herrera) a hledaná matka malého chlapce Lily Wang (elegantní Ysé Tran). Z dalších rolí: ztracený chlapec Bao (Alexandre Eskimo), Antoineův bezprostřední bratr Lucky (Laurent Gendron), zmatený Hervého dědeček (Jean Champion), svědomitá představená hongkongské internátní školy matka Angelina (Dominique Marcas), unesený Hervého bratr Jean-Luc Tarain (Olivier Achard), či nebezpečný pan Mo (Shi Liang). Tento druh zábavy nalezne své příznivce. Škoda té ztracenosti a nerozhodnosti. Zůstávají jen chvějící se okamžiky a to je málo! ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborná francouzská bláznivá komedie . Scénář sice není nějaký ojedinělý , ale postačující a Depardieu je výborný ( Clavier jen mizerně přehrává a občas je až trapný - ale také mu to docela kazí Alexej Pyško v dabingu) . Dále filmu pomáhá příjemné zpracování a výborná hudba . Obrovské překvapení a film , ke kterému se ještě budu vracet ! Akorát druhá polovina film pohřbívá a kdyby byl o 15 minut delší , dal bych nižší hodnocení , takže nakonec 70% , ale stejně velmi dobrá komedie ! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý bláznivá komedie. 1)  Pokud šlo Francouzům o to, nalákat diváky na výlet do Hong Kongu, pak film dozajista uspěl. Pouliční život, dopravní prostředky a spousta lokální atmosféry nepochybně působí._____  2)  Ale o zábavě nemůže být ani řeči. Celý snímek jsem sledoval bez jediného úsměvu. Nechci říci, že tato bláznivá komedie je trapná, je prostě nijaká._____ 3)  Vskutku, jak tak se dívám na svá hodnocení dalších filmů pánů Poirého či Claviera, mezi mé oblíbené tedy rozhodně nepatří ani jeden z nich, tím méně pak oba dohromady. Mnozí komentátoři, jak je vidět, se mnou ani v nejmenším nesouhlasí a u filmu se bavili výborně. Inu, každý má svůj vkus. Za sebe říkám - ne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama