Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Lucas je propuštěn z vězení, kde si odpykával pětiletý trest za bankovní loupeže. Komisař Duroc, který ho zatýkal, na něj čeká před věznicí, aby mu sdělil, že nevěří, že by vedl vzorný život a hodlá ho sledovat. Až ho znovu zatkne, bude povýšen. Lucas však hodlá žít jako slušný občan a najít si práci. Má nějaké šperky, které prodá a utržené peníze si chce uložit v bance. Má však hroznou smůlu protože banku přepadne zmatený Francois Pignon, který si navíc Lucase vybere jako rukojmí. Ve Francii není jediný policista, který by pochyboval o tom, že to byl právě Lucas, který přepadení provedl. Pignon donutí Lucase, aby nasedl do jeho auta, a odjedou. Je však tak nešikovný, že nechtěně Lucase postřelí do nohy. Lucas chce k lékaři, ale Pignon si nemůže dovolit jít do vězení. Musí se starat o svou šestiletou dceru Jeanne, se kterou zůstal sám. Zaveze tedy Lucase ke svému známému veterináři, kde ho ošetří. Pignon je zoufalý a proto se odhodlal k tak zoufalému činu. Kdysi býval vedoucím obchodního oddělení, ale před třemi lety byl propuštěn a poslední rok žije jen ze sociální podpory. Jeho dcerka po smrti matky přestala mluvit a on má nyní jedinou šanci, odjet s ní a penězi do zahraničí, kde by začali nový život. K tomu potřebuje falešné doklady a prosí Lucase o pomoc. Lucas se ho chce zbavit a domluví mu schůzku s Labibem, který by mu doklady mohl obstarat. Problém je v tom, že Labib nevěří, že z loupeže má jen 84 tisíc a chce za doklady půl milionu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Říká se do třetice všeho dobrého a tento film je toho nejkrásnějším úkazem. Francis Veber postavil potřetí a naposled před kameru komediální duo Pierre Richard a Gérard Depardieu a opět o chlup překonal své dvě geniální předchozí komedie. Uprchlíci je krásný příklad toho, jak z té nejbanálnější zápletky lze vykouzlit takřka dokonalou komedii s dojemným příběhem, při které se budete neustále smát a zároveň plakat dojetím. Moje hodnocení 85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další komediální extratřída Francise Vebera aneb Do třetice všeho skvělého s Pierrem Richardem a Gérardem Depardieu. Zkuste udržet bránici v klidu a neprskat smíchy při úvodním přepadení banky, při návštěvě zvěrolékaře, při nenápadné chůzi po ulici, při návštěvě opilého doktora... Jen si to zkuste. Ať mi je sebevíc mizerně, já to prostě nedokážu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně svižná a napínavá komedie o marném pokusu propuštěného lupiče Jeana Lucase (už více kulatější Gérard Depardieu) o normální cestu. Do cesty se mu připlete neschopný zoufalec Francois Pignon (Pierre Richard), kterého k lupičství přitáhne nezaměstnanost a touha po lepším životě pro jeho dcerku Jeanne (Anais Bret). A tak začínají honičky, hádky, rvačky, střílečky, vloupačky únos, kde Lucas zahraňuje zadek Pignonovi. V patách je jim nevěřící komisař Duroc (Maurice Barrier) a nejvtipnější je setkání se senilním zvěrolékařem Martinem (dobrý Jean Carmet). Příjemná zábava, která přihmuřuje oči nad zločinem páchaným ze zoufalství nezaměsnanosti a ve prospěch malé dívenky, ve kterém ale nedochází k žádným brutalitám. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší přepadení banky na filmovém plátně. Na druhou stranu je zde i jedna z nejdojemnějších scén, kdy ten trhovec dá Richardovi zralá jablka místo těch plesnivých, které mu předtím on tak neobratně ukradl. Po všech stránkách skvělý film, na který se vždy rád podívám. Škoda, že v současné době se již takové komedie nanatáčí. Jo a ta hudba, no prostě paráda. ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Film působil dobrým prvním dojmem díky slibnému komediálnímu začátku a i díky hodnocení tady na čsfd. Bohužel těch vtipných situací má film jen pár a to spíše jen na začátku (prvních 20 minut). Později se z toho stává lopotný útěk před policií, což je nakonec jen filler, a postupně se vše začne točit kolem 5 leté holky a jejích vztahů s dvěma dospělými mužskými protagonisty. Základ těchto vztahů mi není jasný a vzhledem k tomu, že muži dívenku různě zvedají, líbají, zachraňují a koupají, tak hraničí s pedofilií. Konec je emaskulující a vzbuzující cringe. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)

Reklama

Reklama