Reklama

Reklama

Free!

(seriál)
Trailer
Animovaný / Sportovní
Japonsko, (2013–2018)

Kamera:

Kazuya Takao

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Kódži Takahaši, Megumi Macumoto, Misa Kató, Takehiro Hasu, Sačiko Čidžimacu, Tacuhisa Suzuki, Mei Tanaka, Mijuki Kobori, Jóko Hikasa, Cubasa Jonaga (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Recenze uživatele Starletka k tomuto seriálu (3)

Iwatobi Swim Club (2013) (S01) 

Odpočinková letní záležitost o plavání a přátelství, zaměřená na dámskou stranu publika, která se snaží mít i nějaký ten příběh. Postavy jsou sice ploché, ale sympatické, animace příjemná a soundtrack se dobře poslouchá (skvělý opening a ending). Kéž by bylo víc takovýchto kousků. 8,5/10 ()

Eternal Summer (2014) (S02) 

Hodně rozporuplné. Zatímco první série byla vyloženě letní oddechovka, která si na na nic víc nehrála, série druhá moc tlačí na pilu emocionální stránky, která ne vždycky funguje. Jednotlivé zápletky postav se dají prakticky rozdělit do tří kategorií: 1) fungující problémy a traumata (Haru, Sosuke), 2) hledání sama sebe a vývoj charakteru (Makoto), 3) zbytečné výplně času (Nagisa, Rei). Aspoň Rin už není osina v zadku, ale mohl dostat trochu víc prostoru. No a úplně nejlepší byly ty momenty, kdy díly končí dramatickými/dojemnými nebo rovnou tragickými scénami a hned potom se ozve veselé "HEEEY FUTURE FISH!". Mimochodem opening i ending jsou překvapivě snad ještě lepší než u první série. No a jinak samozřejmě zase spousta plavání, přátelství a fanservice. A já mám pro ty kluky prostě slabost. 7/10 ()

Dive to the Future (2018) (S03) 

První dvě série byly jednoduché letní jednohubky, u kterých si člověk dobře odpočinul a nemusel zapojovat mozkové buňky. Pak ale přišly dva filmy, které přihodily ještě další hromadu zbytečných a ne moc sympatických postav (jako bychom postav do té doby neměli až moc) a třetí série žel do popředí musí cpát zrovna ty nejnudnější. K tomu přibyl najednou "strašně promyšlený a důležitý" příběh, který jen složitěji kopíruje děj první řady, a já se nudím a nudím se dost. Opravdu to byla daleko větší zábava když šlo jen o fanservice a na nic víc si to nehrálo. Drop po 4. epizodě a 5/10 ()

Reklama

Reklama