Reklama

Reklama

Free!

(seriál)
Trailer
Animovaný / Sportovní
Japonsko, (2013–2018)

Kamera:

Kazuya Takao

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Kódži Takahaši, Megumi Macumoto, Misa Kató, Takehiro Hasu, Sačiko Čidžimacu, Tacuhisa Suzuki, Mei Tanaka, Mijuki Kobori, Jóko Hikasa, Cubasa Jonaga (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Recenze uživatele loveless k tomuto seriálu (2)

Iwatobi Swim Club (2013) (S01) 

Víte, jak to dopadá, když si připravíte jen jeden díl (ten první), abyste nekoukali zas celou noc na anime... Takže jsem nekoukala celou noc na anime, ale do stropu ve snaze po tom prvním díle usnout, a na anime až další noc :D Free! je totiž značně zábavné, neskutečně energické, postavy jsou milé, kresba hezká, barvy super, spíš (ale ne výlučně) pro holčičky (a tak trochu utrpení pro fans do shonen-ai či yaoi, přestože fantazie pracuje naplno...) a určitě po něm budete mít chuť si jít zaplavat, protože "voda je živá... jakmile se do ní ponoříš ukáže své tesáky a zaútočí... ale není se čeho bát..." Není to geniálně intelektuální zábava, na což si to ani nehraje, je to o přátelství, lásce k vodě a plavání, obsahuje neskutečně neamerický závěr a koneckonců proč si někdy (stejně jako Gou) jen tak neužít nějaké ty svaly. ()

Eternal Summer (2014) (S02) 

"voda je živá... jakmile se do ní ponoříš ukáže své tesáky a zaútočí... ale není se čeho bát..." Druhá série anime Free!, které se mě osobně moc líbilo a stejně tak jeho mladší bratříček. Takže všechny klady předešlého zůstávají. Pořád tu máme zábavu, spoustu energie, pěknou kresbu, s openingem i endingem spokojenost, pořád mám chuť si jít zaplavat. Fans do shonen-ai/yaoi si tu můžou rvát vlasy, ale pořád nic z toho, tohle je jiný žánr :D Rin je najednou nějak dospělejší a staví si nový tým, Haru má trable s motivací, Iwatobi SC stále marně shání nové členy, chlapce čeká národní kolo soutěže a závěr zase happy a neamerický, super. Parádní oddychovka o přátelství a lásce k plavání se spoustou vysportovaných plavců a jídel obsahujících makrely. ()

Reklama

Reklama