Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsou Obchodníci s bolestí celkem fajn, bohužel si postupem času začnou až moc okatě hrát na Vlka z Wall Street. Jsou však spíš jeho levnou kopií, která překypuje klišé a působí dost zrychleně. Film nedokáže naplno prodat zajímavé téma, které doplácí na neprokreslené postavy a povrchní přístup k celé kauze. Scénář sice odvypráví potřebný základ, ale události nezpracovává dostatečně komplexně a finále je takové nijaké, protože cesta k němu je strašně obyčejná. Emily Blunt je skvělá, musí nicméně herecky vyvažovat to, že její protagonistka není příliš zajímavá. Přesto je na tom ještě docela dobře v porovnání s dalšími vedlejšími postavami, které jsou víceméně do počtu. Snímek rozjíždí drama na několika frontách (matka, dcera, sousedi…), vše nicméně dělá strašně polovičatě. Nemůžu říct, že bych se nudil, jako náhled do farmaceutického průmyslu to není úplně špatné. Jenom z toho zkrátka mohl být daleko atraktivnější film nebo třeba informačně nabitější dokument. 6/10 ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Taková trochu Erin Brockowich v ne úplně legální firmě... Mimochodem i ty kulisy kanceláře na začátku jsou stejný jako u Erin :-D Emily Blunt si cením čím dál tím víc, ale příběh je takový prúměr. Nic, co by překvapilo nebo šokovalo. Hlavní postava je sice odvážná žena se smyslem pro morálku i přes všechny okolnosti, ale to je tak asi všechno. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zástup hereckých špiček, které se v individuálních rolích předvedli bohužel nepřesvědčil mě jako diváka, že ten příběh není naprosto nezajímavý. Ano, funguje to, ale tak nějak mi tam asi chybělo to nejdůležitější, a to myslím - "něco" proč se na to podívat znovu? Nevím, neumím to popsat, ale v tomto zklamání, protože to jinak vše má.... ale nemá prostě jiskru. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Dost podobný film jako byl Vlk z Wall Street, akorát tomuto chybí patřičný humor a trocha té celistvosti. Příběh o další akci z prostředí podnikatelů, která byla úplně ne legální. Zaprvé musím pochválit obsazení. Na Emily Blunt se hezky kouká a krásně do filmu zapadá. Andy Garcia v roli miliardáře je taky úchvatnej a místo něj bych si klidně dokázal představit buď Al Pacina nebo i třeba De Nira. Všichni tři totiž mají v kůži tu roli toho miliardářského nebo mafiánského bosse a nemusí se ani do role nějak extra vcítit. Jediný, kdo mi do filmu úplně neseděl byl Chris Evans. V něm totiž pořád vidím pouze Kapitána Ameriku a spíš se mi hodí do akčnějších rolí než je tahle. Ale to je pouze můj subjektivní názor. Druhá věc, kterou musím pochválit je kamera a celkově prostředí. A poslední věc je hudba a soundtrack. Na Vlka z Wall Street to teda rozhodně nemá, ale hodnotím 6,5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je farmaceutické prostředí největší svinstvo světa je známý fakt. A tento film zlepšení stavu celosvětového mínění úplně nepomůže. To je ale dobře. Ať každý vidí, co je ve světě možné. Ať se každý podívá, kam se až dá zajít. Nemusí to být nutně farmaceutický průmysl, aby se v něm vymyslela nějaká sviňárna. Ale všichni víme, že léky tenhle svět bude potřebovat vždycky. Tak proč tomu nejít trošku naproti, že? Poměrně rutinní drama ozvláštněné o skvělý výkon Emily Blunt a překvapivé setkání po letech s Kevinovou matkou Catherine O´Hara. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je volným zpracováním skutečného příběhu, který odhalil novinář New York Times, Evan Hughes. (Olík)
  • Film sa natáčal v Savannah a Atlante (Georgia, USA) a v štáte Florida (USA). Obdobie natáčania trvalo od 22. augusta do 25. októbra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno