Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je farmaceutické prostředí největší svinstvo světa je známý fakt. A tento film zlepšení stavu celosvětového mínění úplně nepomůže. To je ale dobře. Ať každý vidí, co je ve světě možné. Ať se každý podívá, kam se až dá zajít. Nemusí to být nutně farmaceutický průmysl, aby se v něm vymyslela nějaká sviňárna. Ale všichni víme, že léky tenhle svět bude potřebovat vždycky. Tak proč tomu nejít trošku naproti, že? Poměrně rutinní drama ozvláštněné o skvělý výkon Emily Blunt a překvapivé setkání po letech s Kevinovou matkou Catherine O´Hara. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nemůžu si vůbes ztěžovat, obzvlášť, když mi tady zahráli dva herci, kteří jsou v mým topu. Není to jako Vlk z Wallstreet, ale ani to není jako Wallstreet, je to něco jako Velká hra. Docela mě překvapilo, jak rychle se dalo vydělat na takovýmhle jakoby léku. Tempo filmu dobrý a já se ani chvilku nenudil. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Vlk z Wall Street z AliExpressu si frčí na opioidech pod dohledem J. K. Rowlingovou odkojeným Davidem Yatesem. Divoké kombo, které si myslím dopadlo víc než slušně. Činy za hranicí morálky, když jsou podány zábavně, prostě diváka baví. Ví to Martin Scorsese, ví to devět z deseti oslovených zubařů a ví to i zde naprosto okouzlující Emily Blunt, která celou kárku táhne. I když Obchodníci s bolestí nejdou úplně na kost a místy můžou působit trochu povrchně, nenáročného diváka dokážou upoutat bez sebemenších problémů a já nemůžu jinak, než ohodnotit nadprůměrem. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh podaný nemastne, neslane. Evansa mám rád v podobných úlohách, Emily zachraňuje čo sa dá, no filmu citeľne chýba punc originality. Pain Hustlers je málo zábavný, občas zbytočne spomalený a určite nie tak svieži ako sa prezentoval v traileroch. Yates nie je Scorsese ajked sa inšpiruje a vlastne už prvá pol hodina mi ukázala že toto nebude úplne pre mňa. Záver bol zas emočne prázdny a nebyť Andyho Garciu asi sa ani raz nezasmejem. Filmov o úspešnej podnikateľskej ceste zo stoky hore sme už videli veľa a v luxusnejšom kabáte. ()

k212 

všechny recenze uživatele

První část filmu jede na satirické vlně, všichni víme, že to zlatý prase není tak úplně čistý, fentanyl proudí k lidem s rakovinou, sice díky skvělému systému úplatků, ale sic. Jenže farmaboss a jeho pohůnci jsou sjetí nenažraností a chtějí víc, tak teda vyšroubují úplatky na vyšší level a doktůrci předepisovači ochotně nastartují off-label use. A lidi začínaj umírat z jinejch důvodů než je terminální stadium rakoviny - na starý známý předávkování! Naštěstí má tenhle raketovej výstřel na burze slabej článek - svědomí (+ jedno mcguffin překvapení). Takže druhá polovina filmu se už nevznáší na lehkosti satiry, ale povaluje se v těžších vlnách dramatu. Emily hraje na 100%, pod palcem má jedinou postavu, která více odhaluje motivy svého jednání a díky tomu uvěříme jejímu obratu v poslední třetině děje. Beru to jako exkurz do "fungování" farmaceutického průmyslu a upozornění na zneužívání legálních drog ve velkém, s požehnáním lékařů, kteří ochotně na zacinkání zlaťákem podškrábnou předpis komukoliv na cokoliv!  "I know how to talk to my own prescriber." ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je volným zpracováním skutečného příběhu, který odhalil novinář New York Times, Evan Hughes. (Olík)
  • Film sa natáčal v Savannah a Atlante (Georgia, USA) a v štáte Florida (USA). Obdobie natáčania trvalo od 22. augusta do 25. októbra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Reklama

Reklama