Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

honajz 

všechny recenze uživatele

Až moc přebarvičkované, přestylizované, komiksově laděné a ty neustálé blízké detaily mi lezly co chvíli na nervy. A ne, nepůsobilo to ozvláštňujícím dojmem. Otylý Depardieu se v několika scénách pokouší působit jako rváč a jednou si střihne dokonce kung fu kop! Jak směšné. Nemít to takovou kadenci střihu, bude to vyloženě trapné. Jinak to temné ladění, v podstatě sci-fi příběh (ačkoliv tady na ČSFD ten žánr uveden není - správně by tam mělo být historická krimi se sci-fi prvkem) a pár drobností vzdáleně připomínajících Jeuneta, od kterého si nejspíš Pitof vzal mustr, to docela ušlo, ale jinak je to navoněná předražená bída. Včetně naprosto nelogického příběhu, který se závěrečným odhalením naprosto přestane dávat zpětně smysl, ale nechci spoilerovat. Vidět znovu to rozhodně nemusím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, je to spíše tak za 3 1/2 hvězdičky, než za čtyři. Pokud se na tenhle snímek díváte jako obdivovatelé tvůrčí obrazotvornosti, musíte uznat, že jde o skoro dechberoucí podívanou. Některé záběry, kdyby se samostatně "vytrhly" z filmu, by mohly být klidně vystaveny v Národní galerii jako umělecká díla. Skutečně, člověk musí vysoce ocenit práci tvůrců na obrazové stránce tohoto filmu. Nicméně hodně dolů sráží úroveň filmu jednoduchý a poměrně snadno čitelný děj. Zdá se mi, jako by Francouzi neuměli pracovat se solidními náměty, respektive jako by se přespříliš soustřeďovali na vizuální formu a obsah pak trošičku zanedbávají. Stejné nebo podobné pocity, jako u Fantoma Paříže jsem měl i při sledování Bratrstva vlků - Hon na bestii, kde se taky tvůrcům nepodařilo dotáhnout relativně slušně rozehraný děj do konce, protože si snad až příliš pohrávali s kamerou a střihem. Nicméně oproti tomuto filmu je Fantom Paříže přece jen ještě vizuálně vytříbenější a proto mu dávám o tu 1 (resp. 1/2) hvězdičku navíc. ()

Reklama

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

Že prý je to výborná detektivka. No, tak to si zrovna nemyslím, spíš nějaká fantasmagorie. Fantóm si nasadí masku, která pohltí kulky a předvádí kung-fu... co to sakra..? Co mě však nejvíc vytočila a kvůli čemu dávám odpad!, je kamera. Tady se někdo snažil o výjimečnou obrazovou podívanou a místo toho nám naservíroval otřesnou směsicí různorodých záběrů, ve kterých aby se čert vyznal. Humus. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

No vizualni zpracovani je misty fantasticke, a vyprava taky, ale ten film je tak desna pi*ovina, ktera si neumi vybrat jestli to bude seriozni patrani po vrahovi z masa a krve nebo honeni za duchem, Ty ** jsou jen a jen za ty neskutecne vizuálni orgie , ty to zachránili. Jinak šílené stříhání během sobojů tam asi mělo zakrýt nějaký nedostatek a dodat napětí. Nepovedlo se... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Vidocq-vlk v rouše beránčím. Velmi špatný film ukrytý ve velmi působyvé podobě digitálních technologií,které však nejednou zapříčinˇují naprostou nepřehlednost dění na plátně.Závěr je stejně jako celý film naprosto otřesný a pohled na přetloustlého Gerarda, jak skáče vzduchem a dělá výkopy jako mladý akční hrdina jsou přeci jen trochu moc. Slogan hlásal:"Film, který se vyplatí vidět v kině". Já bych ho nenápadně upravil na "Film, který se nevyplatí vidět vůbec..." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní verze scénáře také popisovala fantomův původ, který byl přizpůsoben televiznímu seriálu z roku 1967 od Georgea Neveuxe a Marcela Bluwala. Stejně jako v Batman začíná ukazoval, jak se fantom stal policistou. Producenti však nezískali práva tohoto seriálu. (HappySmile)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)
  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)

Reklama

Reklama