Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 3

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (181)

Disk 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že se heritage filmy dočkají takového nádherného comebacku... Saltburn ale není snímkem pro každého a své publikum bude patřičně rozdělovat. Patřím do skupiny nadšených diváků a to hlavně za dechberoucí herecký koncert Barryho Keoghana. Ten zde ztvárňuje dalšího společenského outsidera a podivína, který je ale podivínem pouze na první signální. Jacob Elordi a Rosamund Pike mu více než dokonale sekundují. Saltburn je formálně a esteticky dokonale stylový snímek, který si jednoznačně zaslouží pozornost a nejrůznější ocenění. A za zcela poslední pasáž s Barrym jsem režisérce velmi vděčný. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to. Jde ale o jeden z těch filmů, kterým sice dávám nízké hodnocení, ale zároveň vlastně moc nevím, co bych filmu vyčetla. Je to dobře natočené i zahrané a vidím tam tu jasnou režisérskou vizi. Věřím, že ta celková stylizace dokáže hodně lidí podmanit, ale já jsem se nemohla na to naladit, vůbec jsem se nedokázala do toho ponořit a v momentě, kdy už jsem rozkličkovala, o co vlastně jde, tak už mě film nedokázal vůbec ničím překvapit ani šokovat a ve výsledku mě to vlastně vůbec nebavilo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda té fakt zbytečně dlouhé úvodní půlhodiny, která mě začínala přesvědčovat, že ten film bude nuda. Kdyby se totiž zkrátila minimálně o patnáct minut, věřím, že bych byla schopná tomu přidat. Ač Saltburn působí svým příběhem jako moderní gay-zámecká-fantasy červená knihovna ve stylu harlekýnových romancí (takže ve zkratce romantický brak), má to určitou jiskru, o kterou su ta stará herecké osazenstvo v podání plochých povrchních postav, které zajímá jen to, jak si udělat život co nejvíce bezstarostný. Duchapázdnost těchto posh postav tomu dodává takové to pozlátko, na které se dobře kouká, ale špatně se s ní soucití. Středobod děje je tu totiž vztah mezi Olliem a Felixem, který podle mě nebyl vykreslen příliš zdařile, a tudíž divák nemá moc důvodů se s postavami sžít. Vizuálně a herecky je to super. Barry si podle mě zadělává na slušnou kariéru. Artový feel a krásné britské zámecké prostředí tomu dodávají zapamatovatelný design, ovšem ten ústřední vztahový motiv na mě dělal dojem spíše parodický než plnohodnotně emotivní. Možná to tak ale mělo být. Ten závěrečný twist a změna směru by tomu odpovídala. Těžko říct, co přesně si z toho divák má odnést. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I wasn't in love with him. I know everyone thought I was. But I wasn't. I loved him, of course. It was impossible not to love Felix. And that was part of the problem. (...) It was embarrassing, really, how everyone fawned over him. I think honestly that was why he liked me so much. I protected him. I was honest with him. I understood him. I loved him. I loved him. I loved him, but was I in love with him?❞ ~~ na začátku typický college experience v roce 2006 (chlastačky, nezávazný sex). teď se to asi trošku změnilo, jelikož na mojí vejšce to takhle nechodí. ani se nám tam nikdo nesměje kvůli tomu, co máme na sobě a ani tam (bohužel) nemáme ULTRA SEXY jacoba elordiho. oliver quick se snaží najít si kamarády a narazí na geniálního psychouše, se kterým se čas od času baví. oliver má ale v hledáčku jiného kamaráda. felix je svobodomyslný mladý alfasamec, který má kámošů až moc. blbou "náhodou" se skamarádí i s oliverem a ten mu povypráví o jeho srdcervoucí rodinné historii. felix ho načež pozve na svůj nádherný zámeček saltburn. tam pozná jeho rodiče a sestru, které rozhodně nevadí mít špinavou pusu. všichni olivera varovali, ale on neposlouchal. nicméně ti všichni netuší, kdo je oliver vlastně zač... // šla jsem do toho kvůli twitteru (jak jinak). viděla jsem celou scénu s tou vanou a bum! chtěla jsem víc. barry keoghan si za tuhle roli zaslouží oscara. fakt dokonalý. nechutný. divný. nádherně natočený, skvělej scénář, úžasní herci. perfection. chef's kiss. s koncem jsem velice spokojena (a ne kvůli tomu tanečku!). ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Saltburn je falešný hráč. Celou dobu nakládá kinky bizáry, moc to nedává smysl v intencích reálné psychologie, ale vy to tomu odpouštíte, protože - jak řekla kamarádka: "AaaAAAaaeeeeAAAAeeee, Jacob Eloordiiiii!" A pak na konci v posledních pěti minutách film přeřadí rychlost a najednou se snaží být chytřejší a šokovat vás nějakým psychologickým twistem. A asi záleží, jestli mu to sežerete, že to bylo poctivě připravené a budované. Já spíš ne, a souhlasím, co tu píše kolega*yně dO_od: All style, no substance. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Felix (Jacob Elordi) a jeho sestra Venetia (Alison Oliver) majú rovnaké tetovania - súpravu hviezd, ktoré pochádzajú z ich rodinného erbu. Felixovo tetovanie „Carpe Diem“ je navyše vytvorené rovnakým písmom ako ich rodinný erb. (Arsenal83)
  • Kostýmy boli navrhnuté s veľkým dôrazom na detail, s módou 2000-tych rokov vo forme honosných búnd, rugby košieľ a výrazných šperkov. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama