Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Poněkud nešťastně zpracovaná část skvělé edice Byl jednou jeden..., která bohužel působí dost nevyváženě a někdy i neuspořádaně. Zajímavé pasáže, které obvykle nebývají dlouhé, se vám snaží prezentovat ohromné množství zajímavých dat a údajů, které člověk sotva stačí zpracovat, aby byly záhy vystřídány dosti zdlouhavými a i dost nudnými fyzickými souboji hlavních hrdinů. Nevyváženě působí místy i některé historické epochy, kde se seriál u některých méně důležitých pasáží zastavuje až zbytečně dlouho a naopak některé velice významné události vynechává, nebo zmiňuje jen tak na okraj. Celá sága je pak zakončena apokalyptickým dílem, který líčí osud Země v těch nejhorších barvách. Nakonec sice přijde poučení, které si je asi třeba neustále připomínat, ale že by mu musel předcházet celý díl o tom, jak se lidstvo utopí v odpadcích a Zemi zničí nukleární válka, nepovažuji za zcela nezbytné. Malým dětem to asi něco dá, ale jinak to zas tak velkou vzdělávací hodnotu nemá. Je to víc zábavné než poučné a to je škoda. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden člověk... a ten stvořil seriál o sobě a o své minulosti. Ten člověk musel být génius, protože stvořil další dílo, které němá v seriálech obdoby a jako už třikrát mu teď tleskám za odvahu přivést do světa televize něco víc než obyčejný seriál pro děti. Opět to přesáhlo mé očekávání a zase jsem s radostí nad dobře obětovaným časem hleděl na kreslené postavičky, kterým nechyběl vtip, nápad ani příjemná poučnost. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne nejzabavnejsi serial ze serie Byl jednou jeden, ale stejne jako v pripade ostatnich, i tady se najdou nejaky ty chyby. Tohle je vlastne prvni Barilleovo serial a trosku asi jeste hledal styl. Misty je totiz animace takova divna a krome znamejch charakteru tu jsou vsemozny xichty, obcas, asi z duvodu usetreni casu se postavy nebo pozadi nehejbou, i kdyz by treba meli, obcas tu jsou do deje dany zabery nebo fotky realnejch veci a zabavnost/pouceni je taky dost nevyvazeny, zatimco v nekterym dilu do vas behem peti minut nahusti informaci, ze se to neda pamatovat, jindy celej dil postavy jen tak blbnou a clovek pomalu nevi, co ze to maj predstavovat a o co ze to jde. No a dalsi problem, kdyz pominu fakt, ze to je hlavne zamereny na francii, coz se ale dalo cekat, pride mi, ze nekterejm i treba mene dulezitejm vecem je venovano strasne prostoru a pak tu spousta jinejch, taky dulezitejch veci, chybi a nebo jsou v rychlosti shrnuty treba behem jedny minuty. Obcas se k necemu sice v dalsim dile tvurci vrati, ale preskakovani v case je misty drobet neprehledny. Ale i kdyz to vypada, ze jsem celej serial pekne zkritizoval a nelibil se mi, tak to neni pravda, libil se mi hodne, je perfektne zabavnej, misty mi pripominal Asterixe a neco jsem se precejen dozvedel a zapamatoval a to si 5* zaslouzi. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama