Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

pravo 

všechny recenze uživatele

Keby výučba prebiehala za pomoci takýchto pomôcok ako je tento úžasný animovaný seriál, ktorý nenásilnou a prirodzenou metódou za pomoci animovaných postavičiek prevedie deti úchvatným svetom ľudského organizmu. Francúzka animácia sa mi páčila a ak zhodnotím zábavnosť a náučný charakter nemôžem inak ako hodnotiť najvyššie. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní! Jako člověk "skoro z oboru" jsem tímhle nadšená. Provázelo mě to celé dětství a ráda se na to dívám, jak bílé krvinky řežou do těch hnusných parazitů se špičatými nosy,jak červené krvinky nosí molekuly kyslíku na zádech...je to poučné, pobaví, pro děti snadno pochopitelné, nemá to chybu.. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství a vlastně i současnosti. Originálně, sugestivně a přitom zábavnou a srozumitelnou formou ztvárněna učebnice biologie. Nejlepší díly jsou samozřejmě ty s častými souboji s viry a bakteriemi (díly bez nich mi připadají o něco slabší). Ale každopádně se jedná o skvělý tvůrčí počin, kterému navíc přidal na kvalitě i velmi vydařený původní ČST dabing z roku 1990. Škoda že oproti slovenské STV tehdy ČST nekoupila 4. díl Kostní dřeň a k dovršení všeho někdy po roce 1997 nenávratně zašantročila 23. díl Hormony, čímž se musel celý seriál pro vydání na DVD předabovat. Ten nový dabing o pěti hlasech je otřesný a požitek ze sledování sráží hodně dolů. Každopádně seriál jako takový a s původním ČST dabingem má ode mě zasloužených 5 * a 90%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj první zhlédnutý seriál typu Byl jednou jeden.... Hned mě zaujala krásná animace a ztvárnění lidského těla, že někde v nás je nějaký velín jako ve fabrice, jenž řídí celé tělo, o které se starají stovky dělníků v přilbách. Jen podle mě bylo na škodu až moc odborných názvů, ale to asi jinak udělat nešlo, aby si to zachovalo svoji kvalitu. [41348. hodnocení, 539. komentář, 91%, 20. nejlepší seriál, 107. nejoblíbenější seriál] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Teprve v posledních měsících jsem u nás doma zaznamenala zvedající se kurz sledovanosti těchto DVD, byť jsem je kupovala někdy před osmi lety. Pohádkovou formou vyprávěná věda o našem těle. Zrovna pouštíme sekci o oběhové soustavě. Jeden by i vysvětloval sám jak to uvnitř běží, ale je zde hrozba přehlcení informacemi víc, než je nutné. Bude lepší, když to někdo udělá za mě a formou, která je vhodnější a navíc pobaví. To bylo zaprvé a zadruhé je to jeden z veleoblíbených seriálů mého dětství. A za třetí, když jsem promítání přerušila se slovy "běž nakrmit psa a kocura", tak to bylo hned "nééé, nech mi to taaaam!!! Ještě jeden dííííl, mamiii, prosíííím" :-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama