Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí nezkušení studenti, nespokojení s nároky učitelů i mentorováním rodičů, se pokusí ilegálně přejít do zahraničí - ale protože směřovali do spřáteleného Polska, nic se jim nestane. Retroladěný příběh se odehrává na počátku 60. let a přibližuje rozmach kavárenských kapel. Oba protagonisté právě jednu takovou, která hraje jazz, obdivují, zameškávají školu a chtějí radikálně změnit svůj dosavadní život, který jim připadá šedivý... Bohužel jak studenti, tak jejich myšlenkový obzor jsou vypodobněni dosti neuměle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parta kavárenskejch povalečů se rozhodne emigrovat do Polska, protože v Československu se jim nelíbí. Jenom jsem moc nepochopil, proč si mysleli, že zrovna v Polsku to bude v něčem lepší. Jeden z nich akorát prohlási, že tam je moře. No to je teda pádnej důvod. Tady se píše, že je to drama, tak jsem myslel, že tam po nich budou střílet nějaký pohraničníci nebo tak něco. Nejdramatičtější část překročení hranic bylo přebrodění potůčku, kde bylo vody asi tak po kotníky. Málem jsem z toho napětí rozkousal dálkovej ovladač. Film bych spíš zařadil do žánru komedie, ale ne zrovna povedená. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Za mě vpodstatě o ničem. Ve filmu je od začátku patrné, že ať to s tím útěkem bude jakkoli (tedy ať na něj dojde, nebo ne), s těmihle losery se o podařenou akcičku prostě jednat nemůže. Jediné plus tam vidím v hercích, které můžete vidět skutečně jako mlaďochy, námětově a dějově je to o ničem. Jo a jsem jediný, komu se zdá, že vecpat víceméně kladnou roli Krausovi je jako učit prase lítat? Teda bez urážky, mistře...;-) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle je docela síla, emigrovat do Polska, tohle mě hlava prostě nebere. K tomu jednoho z nich táta ještě defakto pochválí, místo ,aby ho ohnul a seřezal. Kluk se ještě vytahuje že došli od hranic celých 17 km. Jako drama to rozhodně nebylo, spíš taková road movie, komedie, kde se ani moc nezasmějete. Ale hlavní protagonisté jsou celkem fajn a proto je to stravitelné. ()

Ajvo 

všechny recenze uživatele

Dnes už těžko pochopitelné, přesto si myslím, že to bylo míněno na jako trochu výchovně laděný film, jinak jsem si to vysvětlit nedokázal. Nakonec došlo i na vystřízlivění z alkoholu, smíření s tátou, který byl nakonec stejný jako syn, škola taky dopadne. Z toho vyšlo i to, jak lehce se zápletka rozpletla a docela sama. Z dnešního pohledu výborné herecké obsazení - opravdu klasa. Pro ostatní komentující: Proč do Polska?:-D Musím se Vašim nechápajím hlasům smát, chtěli do Polska, protože z Polska by se jim líp utíkalo na západ, třeba přes to moře, jak se ve filmu říká. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád Vladimíra Dlouhého, ale tohle tedy bylo tak nezáživné, jako by to mělo 56 hodin. Celé to bylo strašně naivní, neuvěřitelné, nevím vlastně co to mělo divákovi říci. Kaser tu vypadal dobře, nebyl už to takový pubertální tydýt jako v o tři roky starším filmu Láska. Jestli se to mělo odehrávat v šedesátkách, tak to tak moc nevypadalo. Jediné co zaujmulo byla polská vozba. Nejdříve ten válečný kabriolet, kterým přijeli tajní a pak ten Jeep pohraničníků... Na tenhle film snad asi ani nemá cenu koukat.. I když, kdo by měl zájem, uvidí tu hodně mladou už tehdy krásnou Dádu ! :-). Dvě struny z banja. * * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a Rokytnici nad Orlicí. (dyfur)
  • První společné natáčení Dany Medřické se svým synem, hercem Václavem Vydrou nejml. (M.B)

Reklama

Reklama