Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Parádní pěsťovačka! Příběhově se to sice nemá moc o co opřít, ale zato je to úplně poctivý a fakt krásně chlapský akčňák jaký tu hodně dlouho nebyl! Celý ten 80's feelingbjsem žral a nenudil jsem se ani chvilku. Jake je prostě borec, který to celé s přehledem veze a potičky s McMagorem jsou totální libofky! ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nepřišlo tak dlouhý jak originál, ale to mi právě vadilo. Originál má svoje dobový kouzlo a hezkou choreografii soubojů. Tady to jen bere základní kostru příběhu a operuje s ní v moderním světě. Největším záporem je samotná postava, kdy 3/4 filmu v traumatu sedí za barem a nechává vše zajít do extrému a přitom tam je od toho, aby mu předcházel. V originále se Swayze mlátil co chvilku. A je tu hrozná překombinovanost vedlejších linek zbytečně. Držet se jen jedné hlavní a i chudák Dalton by se víc pobil. Některý kamerový lens a nálety během Conor vs Gyllenhaal byly šílený. Je to takovej hořkosladkej průměr, už to nikdy neuvidím narozdíl od originálu. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal si na brucho prilepil tehly, lenže ako zápasník nakoniec vôbec nepôsobí. Tomu sa hovorí márna snaha, taká márna ako keď bobkový list Matovič kandidoval na prezidenta. Navyše oproti McGregorovi vyzerá Gyllenhaal v tvári nielen ako sušienka, ale ako keby šiel na casting na dokument o Dachau. Takže síce chcel vyzerať ako bullo, no zatiaľ vyšlo len na bulimika. Ale inak je to vo filme fakt jediný herec, no zápletka a bojové scény sú ako keby z komédie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hora svalů a intenzivní bitky. Oproti tomu je na škodu přehnaná stopáž, chudá zápletka a nepříliš kompaktní ráz filmu. Patrick Swayze je jistě ohromen, že si někdo vzpomněl na to béčkové z jeho filmografie a film Road House zapadaný prachem realizoval v novém tvůrčím pojetí. Dobrou zprávou je, že se nejedná o otrocký přepis původního filmu. Spousta scén z předešlého filmu je vypuštěna a vše připomíná spíše jakési pokračování. Jake Gyllenhaal s napumpovanými svaly vstupuje neohroženě na scénu, aby zpacifikoval čeládku darebáků v zapadákově, kde čerstvě přijal práci elitního vyhazovače. Rozfláká každému lotrovi ústa, zpřeláme jim údy a ještě tak trochu flirtuje s místní slečnou. Pak narazí na tvrdší ořech jménem Conor McGregor, který taky umí rozdávat tvrdé rány. A jak to tak bývá, toho nejlepšího si nechá až na konec. Doug Liman se ujal této staronové látky a vsadil hlavně na sérii bitek, které převládají. Výplň mezi nimi byla ovšem o hodně méně zajímavá, zápletka málo výrazná, tudíž film i s divákem ožíval především v mlátičkách, kterých postupem času přibývalo. Režisér na nich v podstatě vystavěl svůj film. Patrně nebylo bezpodmínečně nutné točit zapomenuté akční drama, co ani současným divákům není tak známé. Gyllenhaal a spol. se ovšem postaral o to, že vzkřísit pěstní souboje se závanem videokazet, je vlastně fajn nápad. 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nenáročná letní zábava. Gyllenhaal líně posedává u baru, pije kafíčko a tu a tam někoho umravní. Do toho hrajou príma kapely a hosti pijou či házej lahváčema dle nálady. Postupně pak přituhuje a na scénu vtrhne šílenec McGregor, kterýho nemaj rádi ani ty zloduši. Bitky jsou fajn, a ta holka je velice hezká. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Převážně celý film byl natočen v Dominikánské republice, vyjma jediných záběrů stromu tzv. Freda Treea. Fred the Tree je australská borovice, která v této oblasti není původním stromem a jehož semena zde byla pravděpodobně zanesena ptačím trusem. Zakořenil ve starém opuštěném mostě, kde postrádá půdu a je vystaven slunci, slané vodě a větrům. Místní ho považují za symbol přežití a růstu v nepřízni osudu. Po hurikánu Irma v roce 2017 byli místní překvapeni, že ho našli stále na svém místě. Místní obyvatelé strom dokonce zdobí na svátky a má také svůj profil na některých sociálních sítích. (DJMaroko)
  • Jake Gyllenhaal (Dalton) prošel rozsáhlým školením s renomovaným trenérem Jasonem Walshem, aby se připravil na svou roli bývalého bojovníka UFC. Příprava zahrnovala víceúrovňový režim zaměřený na sílu, kondici a výživu, zdůrazňující Gyllenhaalovu oddanost této roli. (TommyZR)

Související novinky

Reklama

Reklama