Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní seržant z mravnostního Whitey Brandon (Richard Coogan) potírá zločin a korupci ve městě dnem i nocí a jde po krku šéfovi mafie Vince Malonovi (Brad Dexter, nám známý ze Sedmi statečných), která obchoduje s děvčaty ve velkém. Najme v Detroitu profesionálku Carol Hudsonovou (Mamie Van Doren), aby - jako modelka - seržanta svedla a znemožnila. To se jí podaří a Whitey vyletí od policie obloukem. Jenže pak jeden z Vinceho ostrých hochů ublíží Gertie, mladší sestře Carol, a ta, aby se Vincemu (se kterým žije) pomstila, naváže znovu styky s Whiteym a odhalí mu celý byznys. Dobro vítězí, zlo je potrestáno, tedy mělo by to tak být, ale podaří se Whiteymu současně udržet obě dívky na svobodě a vyhnout se padouchům, kteří se jim chtějí pomstít? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Polda vyhozený z mravnostního se snaží očistit z podezření z braní úplatků a rozbít zločinecký syndikát, který kontroluje hazard a prostituci. Za Mammie Van Doren a její výbavu hvězda navíc :-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

A hezky do třetice z boxu Mamie Van Doren Film Noir Collection. Sice jen průměrná zápletka se zločineckou organizací a snahou newyorské policie narušit síť ilegální prostituce, ale naproti tomu obsahuje cool voiceover vypravěče, zaujme s kvalitní dvojicí záporácký B. Dexter & Mamie jako vnadná vychcaná kráska. Samozřejmě podléhá upjatý dobové cenzuře, nicméně popis "plenty of hips and curves, machine guns, tough talking gangsters and vigilante justice" není úplně vedle. 4* akorát tak na hraně. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Příjemně classická a dle mého ničím (snad krom Mamie a jejich boků) nevynikající noirovka. Ovšem za posl. 15min. bych dal nejraději 4. Je mi jasné, že to byl v té době u těchto filmů v podstatě standart, ale pouhých 70min. (i dnešní DC animáky jsou o dost delší, heh) mi prostě nestačí, zvláště, když se TO začně díti až oněch 15min. před koncem. S takto výraznou 2.pol. by 90min. verze byla možná i na plnotučné hodnocení. Též mi ten mr. narrator na kterýžto prvek obecně ve filmech z Hollywoodské zlaté éry moc nenarážím, tak trochu rozrušoval děj, ale předpokl., že to je jen o zvyku a viděti takovýchto filmů vícero, asi by mi to tak nepřišlo. Staré zlaté časy. Chlapy byly jako hory (ne jak ty dnešní duhová chcípátka) v oblecích, ženy vypadaly jako ženy a tak vůbec. Na něco takového se vždy rád podívám, abych na chvíli zapoměl na to, co vidím denně na ulicích. P. s. plakát s Mamií, nelže. Aspoň 1x ji takto uvidíte. ;-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Asi by se to dalo povazovat za noir, i kdyz ja bych rekl, ze to byla spis detektivka. Mamie se tam sice vlnila ze vsech sil, ale moje favoritka to neni. Na film jsem koukal hlavne kvuli Juli Reding, ale ta tam mela bohuzel jen kratoucky stek... :) ()

Reklama

Reklama