Reklama

Reklama

Lady Snowblood

  • Japonsko Šurajukihime (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sayo se stala očitým svědkem přepadení a zavraždění svého manžela a synka, sama pak byla útočníky krutě mučena a několikrát znásilněna. Naplněna nenávistí a touhou po pomstě za své utrpení se vydala na cestu, na jejímž konci měli být všichni její nepřátelé do jednoho mrtví. Naneštěstí pro ni byla již po prvním aktu odplaty umístěna do ženské věznice, a její plány tak naznaly náhlého obratu. Touha po spravedlivém zadostiučinění byla ale tak neukojitelná, že ve vězení zplodila dceru Yuki, jež se měla stát dalším vykonavatelem její msty. Sama Sayo ale při porotu umírá a malá Yuki následně podstupuje tvrdý bojový výcvik a výchovu, jež ji učí, že jediným smyslem jejího života je náležitě krvavě pomstít zkázu své rodiny; po takřka dvaceti letech nelidského drilu se Yuki konečně může vypravit uskutečnit přání, za něž její matka položila život. Japonský snímek SHURAYUKIHIME se stal hlavním inspiračním zdrojem pro film KILL BILL (2003) amerického režiséra Quentina Tarantina. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

anais 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli Kill Bill od Tarantina, tento film pro vás bude krásným příkladem toho, jak Tarantino pracuje, do jaké míry se nechává ovlivňovat svými zkušenostmi z videopůjčovny. Lady Snowblood je totiž film o pomstě, a to pomstě jedné mladé dívky proti bandě vrahů, kteří její matku dohnali až k smrti. Děj se skládá z jednotlivých kapitol, v mnoha scénách sněží, gejzíry krve stříkají, je tu jedna stejná písnička, a některé záběry jsou vskutku podobné (například záběr „od země“, v němž se záporáci dívají dolů do kamery). Lady snowblood je film, ve kterém nejde jen o krev, ale snaží se vyprávět příběh - kultivovaně, až poeticky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Úžasně žánrově čisté (v rámci žánru "krvavá pomsta") a stylové. Atmosféra krvavého sněhu, kterou Tarantino "obšvihl" a skopíroval. Jsem zvyklý na asijskou kinematografii, takže mi na rozdíl od některých komentujících, pomalé tempo vůbec nepřekáželo. A vstřebal jsem se nový pojem: Exploatační film :). ■ http://www.youtube.com/watch?v=uUXW315ZHWw poslouchám stále dokola. ()

Reklama

ad 

všechny recenze uživatele

To, že Q.T. si z toho filmu mnohé vypůjčil pro první díl Kill Billa dělá z Lady Snowblood paradoxně zajímavější záležitost, než jakou ve skutečnosti je. Jinak se jedná samozřejmě o klasickou ukázku Japonského manýrismu 80. let s několika zajímavými vizuálnímy nápady, s několika méně zajímavými, s hektolitry krve (tedy, chtěl jsem říct "kečupu") stříkajícími dva metry vysoko a s komixou stavbou a mírným nadhledem... Dobrý film na oddech a "vypnutí", ale žádná bomba. 3 a 1/2* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle beru. Je dost patrné, že se tím Tarantino inspiroval (a že se tím inspiroval hodně, až bych se nebál říct, že to vykradl a jeho verze z něj obsahuje jen pár akčních scén), ale zatímco Kill Bill je jen překombinovaný akční blábol hrající jen na efekt, tohle má aspoň smysluplný děj a gradaci, větší práci s postavami (na akčňák) přičemž to nikdy nespadne do přehnanosti. I ty krvavé gejzíry jsou "uvěřitelně" umírněné a netrvají nekonečně dlouho. Znova to sice vidět nemusím, jelikož mi tenhle typ japonských filmů moc nesedí, ale jako překvapivě zdařilý akčňák to beru a zhlédnutí určitě nelituji. Občas to dokonce má zajímavé filmařské nápady, které mi dokazují, že to točil někdo s citem pro filmařinu, jen si je to někdy shodí, aby to až moc nesklouzávalo do jiného žánru. To se stalo Tarantinovi a vznikla z toho fraška, ale už ho s Kill Billem nechám být, tepal jsem do něj tehdy v komentáři dost. Snad jen dodám, že po zhlédnutí Lady Snowblood mě ten film míjí ještě víc. 3* ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady filmů, který se těší "kultovnímu" statusu, protože se mu dostalo remixu a elevaci v tarantinově KILL BILL sérii. Kdyby k tomu nedošlo, zůstal by LADY SNOWBLOOD na poličce s řadou průměrných japonských filmů se samurajskou revenge tématikou. Ženská hrdinka je v tomto žánru sice příjemným osvěžením, ale to je tak zhruba všechno. Over the top krvavost akčních scén (pro kterou je LS často zmiňován) je v tomhle žánru celkem běžná, ale např. prakticky jakákoliv epizoda ze série ZATOICHI či LONE WOLF AND THE CUB trpí mnohem důkladnější choreografií a emotivní zátěží. Příjemná žánrová jednohubka, kterou bych nedoporučil započít diváckou odyseu po stepích samurajských snímků. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Autorkou titulnej skladby "Shura No Hana" (Flowers Of Carnage) je samotná Meiko Kaji, ktorá ju aj sama naspievala. (werewolf69)

Reklama

Reklama