Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenze (174)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Mne ho CGI fakt vadí. Na papieri máte excelentnú atmosféru, hustú, ako sirup, miestami naozaj nechutné gore, parádny zahmlený vizuál a geniálne prostredie kláštora ... Zaujímavý príbeh a epickú pointu, ktorá vylepší dojem po zbytočných "vtipných" scénach, no a bolo by to naozaj veľkolepé a mrazivé, nebyť viditeľného a nepresvedčivého CGI. Dosť mi to kazí celkový dojem, všetku tú kritiku cirkvi, všetky skvelé nápady. Napríklad taký Halloween Ends štval viac hororovo a dejovo, ale mal excelentné praktické efekty. No, čo s tým? Taká Vec 1982 má praktické efekty, ktoré vyzerajú geniálne aj v 4K, poliaci sa týmto filmom snažili, a do istej miery uspeli, režisér má talent, ale obávam sa, že film bohužiaľ zostarne o dosť skôr, a efekty v dlhodobejšom rámci neobstoja. Hoci to filmu neželám. Mne to naozaj dosť výrazne kazí celkový dobrý dojem. ()

Skeksis

všechny recenze uživatele

Pekelná nuda! Po hodine nejakého trápneho prirovnávania sa k Menu ruže alebo ako prísť do kláštora, nič nevedieť, nič nechcieť a nič nemať, sa začalo niečo diať. Avšak toto podivné polhodinové divadlo nezachránilo celkový film. Trápne efekty, pointa nijaká. Celé mi to pripadalo ako stavebnica LEGO - všetci vedia, že je to kravina, ale aj tak to skladajú. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvápko, od režiséra dvoudílného, mutantího Slasheru Dnes v noci v lese nikdo nespí. Čekal jsem tuctovou vymítačku, při které se budu nudit už od prvních minut (pravda, chtěl jsem to po chvilce vypnout a věnovat se něčemu jinému), ale přišla celkem zajímavá scéna a já to nakonec dokoukal a musím říct, že film utekl strašně rychle a vůbec nenudil. Má to perfektní, mrazivou atmosféru kláštera, kde se servíruje báječná večeře, bylo to napínavé a finále s démonem celkem povedený, s pěknou kamerou. Slušný, malý Horor, ideální na chladnější, podzimní večer. (524. hodnocení, CZ dabing) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosféru kostolov, hroby a záhadné vraždy. Ale Hellhole je na míle vzdialený film od napríklad vynikajúceho Mena ruže. V prvom rade to nie je čisto horor a nebál by som sa tu do žánru dopísať aj fantasy (podľa toho Balroga v závere). Zo začiatku mi to prišlo celkom zaujímavé, ale časom ma to prestavalo baviť. Vlastne som zistil, že tu nie je žiadna postava, ktorá by ma bavila a aj keby nejaký Satan mal všetkých zabiť je mi to jedno. Atmosféra sa inak podarila a dopomáha jej k tomu aj dobra hudba, ale to je všetko, čo ma zaujalo. Umieral som nudou. Možno v rukách iného režiséra, s iným hercom a sympatickejším hlavným hrdinom, by ma to viac bavilo. 25% - 1* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní gotický horor z temného kláštera, kde se zastavil čas, a tak nebýt videokamery, pistole a baterky (ok, noviny, fotky...ale to vše v menšině), jeden by si myslel, že jde o středověk. Hlavním motivem je touha po moci a slávě. Velkopřevor si myslí, jak není chytrý a jak vše pěkně narafičil, jenže ono se zdá, že to narafičil někdo úplně jiný. Oranžové svíce vynořující se z tmavomodrých filtrů evokují barokní šerosvit. Hřbitov, starý holý rozeklaný strom, co překvapí, a poněkud děsivá lednice. A co se zdá, že je jen jako, může být nakonec opravdu. Potěšily lovecraftovské odkazy - studna a otevřené nebe s chapadly. Efektní podříznutí, vzývání a mouchy. A protože satanismus obrací vše vzhůru nohama, tak ty kříže rozhodně nejsou svatopetrské a svět už nebude stát pevně nohama na zemi. To je snad logické, ne? A proč Marek nevěděl, kolikrát zapřel Petr Krista? To je přeci také jasné. A proč ho velkopřevor neopravil? Tak to je ještě jasnější. 4,5* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v poľskom meste Lubiąż. (Real Tom Hardy)
  • Marek pri rozhovore spomenie, že sa polícia musí držať v úzadí kvôli tomu, čo sa stalo s Popiełuszkom. Jerzy Popiełuszko bol v kňazom, ktorého v roku 1984 popravili traja členovia poľských bezpečnostných zložiek. (Marceloo)

Reklama

Reklama