Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Filmový štáb Víta Klusáka (V síti) a Mariky Pecháčkové se na jaře 2020 vydal do prázdných ulic a dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení. V dokumentární tragikomedii Velké nic tvůrci nasbírali silné příběhy lidí z různých oblastí, zachytili bizarní obrazy krize a vytvořili tak absurdně úsměvnou zprávu o naší společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Klusák natočil dokument pro příští generace a možná nějaké masochisty, kterým dva roky v pandemii nestačily, ale jinak je to skutečně velké nic. Samé známé obrázky obsahující smutek, zmatek a neschopnost. Na většinu diváků to ale bude brzo. Jedna hvězda navíc za kolegyni, kterou kamerovali na náměstí s dezoláty. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Informačně nehodnotné, ale jinak emotivní dokument, který velice dobře zachycuje dobu pandemie, která se po už krátké době zdá, jako hodně vzdálená minulost. Třesk mrazivých záběrů s těmi úsměvnými funguje a je mi vlastně sympatické, že celý film vlastně nic nehodnotí, jen "ukazuje". Prostoru pro Peterkovou bylo na mě až moc, nezaslouží si ho. Klusák prostě umí. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, dobrý dokument, jak má být. Hezky jsme se ohlídli ve snímku za koronavirem, několikrát se zasmáli (nuda pláž, Jana Peterková), párkrát nám přeběhl mráz po zádech z několika nepříjemnějších situací (protesty, nemocnice), pozastavili se nad myšlenkovými pochody demonstrujících na Václavském náměstí a udělali mu na konci promítání pápá. Jsem rád, že jsem mohl být účastníkem předpremiéry v Jihlavě. Diskuze byla obohacující, odnesl jsem si z ní několik užitečných informací a zajímavostí a Vít Klusák na mě zapůsobil jako sympatický člověk, který dobře ví, o čem točí, ale hlavně ho to baví. Jinak mě překvapilo, jak moc byla Peterková v dokumentu obsažena, což příjemně překvapilo, má takovýho energickýho ducha😁, čekal jsem ji tam mnohem míň. Vyhodnocení: Sál byl ze sta procent plnej! To se mi nikdy nestalo😲 ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Doba covidová jistým způsobem poznamenala každého z nás a z dnešního pohledu to byl prostě bizár. Tento dokument skvěle zprostředkovává pohledy několika odlišných lidí vždy velice zajímavým způsobem. Kombinuje momenty radosti i smutku a moc dobře je vyvažuje po trvání celého filmu. Z filmařského hlediska je Velké NIC výborná práce, za mě moc povedený střih, kvalitní práce s kamerou, protože některé záběry byly doopravdy perfektní! A černobílý formát sedl tomuto dokumentu jak p**** na hrnec. Celé kino se skoro pořád smálo a není vůbec divu vzhledem k tak skvěle zpracovanému tématu. Myslím si, že vidět Velké NIC alespoň 1x za život je povinností každého Čecha. Čechy Čechům! :D ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Chudák Vachek… radši bych ho sledoval další 4h v kuse tiše kouřit dýmku, než poslouchat další minutu mouder madam Peterkové. Ale že tam byl solidní výkvět populace! Jestli tuhle nemilou připomínku budu muset absolvovat ještě někdy, tak jedině jako ukázku potomstvu, co všechno se dá v životě zažít (pokud to do té doby netrumfne něco mnohem peprnějšího). A kdyby, tak ať jsou to aspoň mimozemšťani… jenom ne další Peterková a její banda zuřivých intelektuálů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od března do června 2022. (LaSi)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

Dokumentární film Velké nic vstupuje do kin

Dokumentární film Velké nic vstupuje do kin

14.03.2023

10 milionu lidí a 1 virus. Dokumentární režiséři Vít Klusák a Marika Pecháčková téměř tři roky sledovali českou společnost a její pojetí pandemie nemoci Covid-19. V černobílé dokumentární… (více)

Reklama

Reklama