Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (285)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut jsem si hrál na mobilu, pak se to rozjelo a já se nemohl nabažit všemožných absurních situací, kdy se Cage zas po letech dokáže naplno vyřádit v kinech, tentokráte však podle dobrého námětu a chce se říci i kvalitního scénáře. Nečekal jsem ale, že se budu skoro celou dobu smát a užívat si momenty, kdy přestárlý a neatraktivní Cage myslí na mladou dívku nebo jinou posléze vraždí hitmanovskou strunou. Možná tak ani film působit neměl, ale já si jej užil po svém a věřím, že je to letošní hot-take od studia A24 na Oscary. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

To sa mi snáď zdá ... Nicolas Cage si zahral v dobrom filme? No nie tak zhurta. Dream Scenario má síce ďaleko od snímkov, v ktorých Cage hrá posledné roky zvyčajne a jedná sa o seriózne natočenú indie drámu, avšak nedotiahnutú úplne do konca. Napriek originálnemu námetu (Cage sa začne ľuďom zjavovať vo sne) sa v jadre jedná o pomerne jednoduchú satiru na slávu a pominuteľnosť úspechu na internete, vrátane súčasnej toxickej cancel culture, akurát zabalenú do formy indie drámy, ktorá dokáže byť miestami vtipná, miestami vážna, miestami podivná a miestami aj trápna. Nie zle natočené, ale na mňa tá celá metafora fungovala len tak z polovice, pretože od prvej chvíľe je až príliš priamočiara, bez možnosti nejakej vlastnej divákovej interpretácie a navyše v závere vyšumí úplne do prázdna. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Nicolase jsem poslední dobou už opravdu odepisoval. Na jeho poslední céčka se už nedivím; většinou mě hodnocením tmavá barva na CSFD (pod 30%) moc nepřesvědčuje, abych se na to vůbec díval. Dokonce ani loňský Renfield, na který jsem byl bohužel v kině mě mírně řečeno neoslovil. No nic a co tento film? Musím říci, že mě to od začátku docela zaujalo a bavilo téměř až do konce. Píši téměř protože? No protože to v podstatě konec nemělo a těch posledních cca 15 min je tak nějak navíc, ale to nevadí. Nápad je vcelku jednoduchý, ale funguje. Cage se tu dostává do trapných až absurdních situací. Herecky to zahrál naprosto přesvědčivě! Takový Nicolas Cage mi prostě chyběl! Celkově to téma a ty veškeré situace odpovídají chováním dnešních lidí viz závislost na sociálních sítí apod. Nejvíc mě pobavila scéna, kdy se Nicolase nenápadně pokoušela sbalit jeho fanynka ze snu a Nicolas byl tak nervózní, že si 2x uprdl. XD Po celkem solidně našlapující se 2/3 bych ještě víc přitvrdil tempo snímku, jenže to bohužel šlo opačným směrem, ale co. Hodnotit hůře nebudu, je to dobrý film, který se ještě někdy dá vidět, zaujalo to, tak proč ne? ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si do kina oddechnout. Nesplněno. Borgli to tak chtěl. ___ Paul je člověk nudný, malý, protivný, vystrašený, neasertivní - kompiluje vše politováníhodné, šedivé a děsivé nezapamatovatelné. ___ Paul je pasivní vor, který vůbec nechápe, kam ho proud unáší. ___ Paul je děsivý představou, že jsem Paul. ___ Paul je oběť. ___ Celé je to děsivé. Posledních 20 minut, kdy ho sežere i kapitalismus, jsem nepotřeboval, ale ok. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér, scenárista a střihač Kristoffer Borgli realizoval chytrý film, který zvládá vyvolat různé typy emocí. Absurdní komedie, společenská satira a thriller s přesahem sociálního hororu dohromady funguje v jednom stabilním balíčku spolu s jedním z nejlepších výkonů v kariéře Nicolase Cage. Zábavnost celého filmu by se dala krájet, zároveň přitom potěší jeho komplexnost a schopnost se vyjádřit k mnoha tématům. Skvělá třešnička na dortu filmového roku 2023, která snad v nejednom oku napraví Nicolasi Cageovi reputaci. Jedná se nejen o jeden z nejzábavnějších filmů letošního roku, ale také o jeden z nejchytřejších filmů letošního roku. Výtečně sebeuvědomělá a především skutečně chytře vystavěná podívaná! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Keďže sa film objavil na filmovom festivale v Toronte, je to desiatykrát v rade, kedy sa na tomto festivale objavil film s Nicolasom Cageom. (Arsenal83)
  • Příběh je inspirován internetovým fenoménem zvaným „This man“. Prvním pacientem, který se s neznámým mužem ve snu setkal, měl být pacient z New Yorku v roce 2006. Čtyři další pacienti stejného psychiatra poznali stejnou tvář. Italský sociolog a marketér Andrea Natella se tématu věnuje na internetové stránce www.thisman.org. Jen této stránce se do dnešního dne přihlásilo přes 3 000 lidí, kterým se tajemný muž ve snu zjevil. (eleonnore)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama