Reklama

Reklama

Alibi na klíč: Den D

  • Francie Alibi.com 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Greg měl se svými kumpány agenturu na výrobu alibi. Záletníkům a každému, kdo zrovna nechtěl říct pravdu, připravili alibi ušité přesně na míru. Jenže se zamiloval a svojí přítelkyni slíbil, že nebude lhát ani ke lžím dopomáhat někomu jinému. Jeho život dostal řád a klid, dokonce až příliš. Ne však na dlouho! Greg se rozhodne požádat svou dívku snů o ruku, ovšem její láskyplné „ano“ má jednu podmínku. V jejich Den D chce konečně poznat Gregovy rodiče. Jenže jeho otec je podvodník a kriminálník, matka hvězdou erotických filmů, navíc jsou rozvedení a nesnáší se. Tahle smrtící kombinace má sílu zničit celou svatbu i přilehlé okolí. Greg proto musí s kamarády ještě naposledy oživit agenturu a pro poslední alibi najít falešné rodiče. Plán vychází přesně do té chvíle, než se objeví ti skuteční. Nastává panika, rychle je potřeba najmout falešnou nevěstu a souběžně s jednou svatbou je nutné uspořádat i druhou svatbu v sousedově domě. Následná lavina karambolů, malérů a zvratů nedá postavám ani divákům vydechnout. Skutečný Den D! (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (85)

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Lachoš docela úspěšně a vkusně pokračuje v tradici zabožroutských trhlých taškařic 70. a 80. let, aniž by sklouzával do trapkofekálu nebo vám dle not probuzněné demagogie neomarxistických pamrdů z Evropské Utopie prvoplánovými manipulativními hahatumory násilně tahal domů k té přeci tolik bezproblémové asimilaci výbušnou islamistickou verbež, senegalské krimoše či ukrutně genocidované seksuální dezorientáty a transpohlavníky. Prostě takové kapku zmodernizované, šarmantní klasické Funesoviny a Belmondoviny, okořeněné několika opravdu vypečenými, brutálními frky. Najít dnes v hnojišti levičáckých mediálních oligopolů něco bezelstně vtipného a nesnažícího se převychovávat tupé stádo k povrchní patomorálce falešného altruismu za účelem dobrobytí a světovlády hrstky bolšokapitalistických oligarchů, to je už pomalu stejně složité, jako najít kompatibilního dárce žlučových kamenů či hemoroidů k transplantaci. Čili velmi potěšené čtyři strupy. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Francúzi stvorili vtipnejšiu komédiu než väčšina amerického mainstreamu a navyše i na pomerne kvalitnej tech. úrovni (slow motion pasáže a viaceré zaujímavé kamerové zábery). Humorné scény vo väčšine fungovali a napr. bitka na svadbe, bitka so svojim nahým svokrom, či jeho následné anonymné vyjadrenie v TV boli naozaj výborné. Jediný aspekt, ktorý mi vadil (a to vcelku dosť), že som nedokázal presne určiť ako seriózne, resp. neseriózne to Francúzi myslia. Občas boli gagy relatívne umiernené, občas totálne prestrelené a uletené, občas postavy konajú celkom logicky a občas sa správajú ako idioti a veľa scén bolo tým pádom pomerne pritiahnutých za vlasy (vyhlásenie z TV skrinky, postavy nepočujú že cez plot sa koná druhá svadba atď). Alibi na mieru 2 teda v rámci tohtoročných komédií určite odporúčam ako zábavnú oddychovku, ale pre spomínaný aspekt som bol od plného počtu hviezd ešte pomerne ďaleko. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívno-subjektívne a subjektívno-objektívne slabšie ako prvá časť, ale... ALE napriek tomu to stačí na plnú palbu. Lacheau a jeho parta jednoducho asi nikdy nesklamú v najväčších značkách. Aj ich slabší pokus je o ťažké levely pred akoukoľvek celosvetovou konkurenciou, čo znamená že ich parta je jednoducho v poslednej desaťročnici a už aj niečo navyše jednoducho bezkonkurenčná a je jedno, aká krajina sa do zrovnávania vyberie. Neskutočný "nářez", čo sa týka náhodných "posraní" aktuálnej situácie (rozumej nečakané komplikácie). Síce sme nedostali ako v prvej časti pomrknutia na svetoznáme filmy, ale to si už asi vystrieľali v prvej časti a hlavne v Badmanovi. Takže moji milí. Kto nepozná túto partu, tak poďme smerom k ich začiatkom až do súčastnosti a zhliadnuť každú ich komédiu a to bez výnimky, pretože je to veru pecka pecková. Teraz poprosím druhú časť buď Nickyho Larsona, alebo Badmana, prípadne tretiu časť Babysitting. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jak můžou být Philippe Lachau a jeho parta tak moc skvělí! Je to rok od Super-blba jehož kadence gagů mi přišla naprosto geniální a tenhle režisér, herec a scénarista se u mě dostával na piedestal nejlepších komediálních tvůrců současnosti… O rok později přijde s tímhle. Pokračování jejich nejúspěšnějšího filmu je snad ještě nabušenější, šílenější a vtipnější než jednička. Tohle je ten typ filmů, co si pustit s přáteli. Neskutečný talent, neskutečná porce nápadů. Díky za to! Další film očekávám s největším možným natěšením. Komedie roku! Gag z liskáním prdele nahého otce mě normálně vyhrklo slzy do očí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tá zostavička je proste vynikajúca, čo ksicht, to sranda už len na pohľad, nie to ešte čakať na tie gagy. Jednotka bola u mna za plnú paľbu, toto veľa nezaostalo, možno ku koncu už menej vtipov, ale tempo skvelé a furt niečo úsmevné príde. Našťastie žarty neskĺzajú do trápnosti, tu sa to stalo možno raz. A z toho, čo sa tu uvarilo nebola len dobrá zábava, ale aj nádej, že kľudne by mohla vyjsť trojka. Tvorcovia evidentne nápady majú. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v parížskom regióne, pričom tri dni sa natáčalo aj v Maroku. Natáčanie prebiehalo od 13. mája 2022 do 23. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama