Reklama

Reklama

Tom Horn

  • USA Tom Horn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou tragického příběhu je bývalý vojenský zvěd Tom Horn, který se proslavil tím, že zajal legendárního apačského náčelníka Geronima, a později se stal jedním z úspěšných lovců lidí. Stárnoucího, unaveného pistolníka vyhledá ve Wyomingu rančer John Coble, který mu nabídne práci. Jménem dobytkářů ho najme, aby našel a zlikvidoval početné zloděje dobytka, kteří sužují kraj. Rančeři mu slibují naprostou podporu, ale pouze pod podmínkou, že jeho pověření zůstane utajeno. Tom souhlasí a pustí se do práce. Brzy se mu podaří najít stopu a vypátrat několik zlodějů, které postupně postřílí. Jak na jeho pažbě přibývá zářezů, ubývá v kraji krádeží, a tak se postupně stává největším problémem dobytkářů sám Tom Horn. Aby nevyšlo najevo, pro koho vlastně pracuje, rozhodnou se ho dobytkáři zbavit. Zanedlouho je zastřelen patnáctiletý syn chovatele ovcí Nolta a vše je narafičeno tak, aby stopy vedly k Tomu Hornovi a poslaly ho na šibenici. Tom je zatčen, souzen a pochopitelně odsouzen k trestu smrti. Podaří se mu sice uprchnout, protože však nemá koně, neuteče daleko a je opět dopaden. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Smutny film. Definitivni konec ery westernu smychany s definitivnim koncem Steeva. Par rozstelenych hlav je pomerne hodne naturalistickych a dej je strizlivy - teda az na ty podivne flashbacky s ucitelkou, jak to asi mohlo byt. Tolik prodejnych serifu uz jsem dlouho nevidel pohoromade. Konci doba koltu a nastava doba prava. V US to pokracuje dodnes - prece, kde jinde na svete se lidi soudi vic - a kvuli naprostym pitomostem a malichernostem. Mam nepratele - tedy neco znamenam! ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Inu jak potrestat , či likvidovat zlo? V tomto případě zloděje dobytka, kteří toto páchali a působili farmářům škodu.Tenkrát šlo najmout střelce, aby to sprovodil ze světa.Ale jmenovaní se jaksi pak zalekli toho, co sami rozpoutali.A sami farmáři se dopustili odporného jednání jak v etické, tak, koneckonců, v právní rovině.Inu není to úplně nepodobné tomu, čím se v moderní době zabývá třeba film Efekt domina...Je nutné zlikvidovat stopy, či lidi, kteří mohou ukázat na nás.....Hrdina měl snad včas prásknout do bot, ale........ ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává ve Wyomingu, a točilo se v Arizoně. To by mě vzal čert! Rozdíl v krajině a vegetaci mě rozčiloval celý film. Pokud se vám zdá, že přehnaně ryju, tak si představte, že by se film z jižních Čech točil v Toskánsku - všude cypřiše a olivovníky, semtam nějaká ta palma. Právě takový je rozdíl mezi Wyomingem a Arizonou. Uff!! --- Scénář celkem věrně popisuje závěr kariéry skutečného Toma Horna, stopaře a nájemného zabijáka. Tenhle film mu poněkud nadržuje, ve skutečnosti to byla dost rozporuplná postava a mohla by být námětem výborného "moderního" westernu. --- Podle mého soudu McQueen hrál většinou ve špatných filmech, ale tenhle je důstojným rozloučením. Žádná klišé, žádné debilní či naopak rádoby duchaplné dialogy. Třešničkou na dortu je nevyřešená záhada klíčové vraždy. --- Mám rád westerny, ale většinou jsou to sračky. Tenhle film je rozumný. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, dobrý výkon McQueena. Som celkom rád, že mu osud doprial ako posledný film práve tento žáner. Navždy si ho budem pamätať ako ostrieľaného divočinou ošľahaného pištoľníka . ktorý vedel riešiť spravodlivosť tak nekompromisne a zároveň spoľahlivo. Divoký Wyoming divoký západ divoký dobytkári divoké stáda. Rozhodol som sa, ze keď raz EU schváli dovoz hovädziny z Ameriky nekúpim si ani móčing, a just .. za to čo Tomovi Hornovi urobili. :). Ale film ma zaslúžených 4 b odo mňa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser William Wiard /serial Mash/ mi nic nehovori, ale tento film, ktory natocil je fakt nadpriemerny. Filmu kraluje vyborny Steve McQueen. Predstavil sa tuna v roli kovboja - dobraka, ktoreho si miestni rolnici najali proti kradeziam dobytka. Pomoze im, a napokon dej nabera na obratkach,a by vyvrcholil v masakroznom finale. Film je tak trochu podla skutocnej udalosti, co mu verim. Taketo veci sa diali bezne. Filmu davam vysoke hodnotenie aj preto, ze roku 1980 uz westerny boli mrtvym zanrom, ktory nemal co ponuknut. Ostatnych hercov nema zmysel vypisovat, Steve McQueen zatiel suverenne vsetkych. 70 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Režisér, producent i představitel hlavní role Steve McQueen se nechal propustit přímo z nemocnice, kde byl hospitalizován s rakovinou v pokročilém stadiu. Film, jenž končí smrtí hlavního hrdiny, stihl ještě dotočit, jeho premiéry se však už nedožil. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama