Reklama

Reklama

VOD (1)

Konfederační vojáci unikli z vězení a míří k mexickým hranicím. Když narazí na kurýra, nesoucího zprávu o konci Občanské války, zabijí ho a zprávu se rozhodnou utajit. To je ale osudová chyba.

Zajatci Konfederace, uvěznění během občanské války, utečou z vězení a míří k mexické hranici. Cestou zabijí jednoho vojáka Unie. Jenže netuší, že to byl kurýr, který nesl zprávu o konci války. Jeho tajná depeše tak nedorazí do tábora Unie, kde se chystají na pronásledování uprchlíků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zahozená příležitost. Film o osobní mstě a osobní válce bojované pár dní po skončení války občanské má slibný potenciál. To by ale nesměl být tak neskutečně hloupý a navíc v režii, která by byla tupá i na snímání homevidea z dovolené u móře.____ Co taky čekat od snímku, kde projíždí vůz liduprázdným kaňonem a přitom se v jednom záběru v pozadí bezostyšně ukáže žlutobílý zahradní slunečník připevněný na (patrně) auto štábu. ____ Ne, ne a stokrát ne. Dialogy jsou nechtěně parodické, režie je hloupá, když snímá ve velkých detailech tváře herců, kteří neumějí hrát. A to včetně mého oblíbeného Glenna Forda - tady byl fakt příšerný. Ještě horší byl hlavní záporák, chlapík s ostře řezaným ksichtem, ale taky bez jediné špetky charismatu a s takovou dávkou hereckého neumětelství, že by ho i ochotnický spolek v Horní Dolní zaměstnal leda jako rekvizitáře. ___ Nemá cenu rozepisovat dál, jak stupidní to celé je. Tenhle snímek je ztráta času. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ke komentáři uživatele Terva- jistě měl na mysli Harrisona Forda, protože Glenn Ford je v tomto westernu se zajímavým námětem vidět docela dost. A stejně jako v později natočeném drsném příběhu Poslední ostří hoši i zde se ženské postavě překvapivě toho brutálního znásilnění dostane (i když tentokrát ještě mimo obraz). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Atmosféra spotenej špinavosti a zaprášenosti pripomenula v niečom spaghetti western, dejovo však ide o skôr o typický americký western o pomste, historicky ukotvený do záveru občianskej vojny. Plusy vidieť v poukázaní na špinavosti obidvoch z bojujúcich strán, čo len potvrdzuje názor, že neexistujú žiadne spravodlivé vojny. Vždy bojujú proti sebe dve agresívne obludy a žiadna nemá tvár dobra. Urputnosť zobrazenej pomsty prekonáva akékoľvek vojenské regule či vyhlásenia bojujúcich strán. Čo je na druhej strane len sympatické, pretože osobná odplata za príkorie spôsobené milovanej osobe je tisíckrát sympatickejšia, než pokorné plnenie v mene pofidérne úbohého slovného spojenia "národný záujem" či rovnako nezmyselného "príkazu najvyššieho veliteľa", za ktorými sa vždy skrýva len osobný profit vládcov a ich poskokov. Škoda len, že samotný dej ostal veľmi riedky. Nebolo treba ešte odľahčovať dvojicou neschopne zbabelých trpákov. Tieto scény vyznievajú silene, hlucho a do deja vôbec nijako nezapadajú. Neviem aká bola miera režijného prispenia Rogera Cormana, no v čase vzniku filmu mal rozhodne na viac. 55% ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajimavější na tomto příběhu je výpověď, co může přinést bezohledné tajemství a touha po pomstě, která jde doslova přes mrtvoly. Ve filmu se také objevuje komická dvojice, která se ohledem na žánr moc nehodí. K opět zavádějícímu oficiálnímu textu distributora (doufám, že někdy se nějaký distributor podívá na film, o kterém píše): uprchlý konfederační kapitán Bentley ví moc dobře, že válka skončila a chce pokračovat až do hořkého konce, k tomu využije i Emily, snoubenku yankeeského majora Wolcotta. Pomsta je zaručena. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DAMN YOU, MEN! MOVE! Film má skvěle úderný název a čekal jsem od něj jatka, vždyť Glenn Ford nahánějící rebely napříč krajinou? To vypadá jako skvělý nápad. Začátek i vypadal slibně, když major zastřelí svázaného vojáka u kůlu jako prase na dvorku. Film však v různých částech začne pokulhávat a Bentley s Emily se nakonec ukážou jako mnohem větší vymaštěnci než celý Luther. A abych se přiznal hledal jsem celý film Harrisona Forda, ale nepoznal jsme ho. Dohledával jsem si ho až po filmu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Harrison Ford je v titulkacích uveden neobvykle jako Harrison J. Ford. (J.A.K.)
  • Časti filmu sa natáčali v národnom parku Zion, ďalej v Glen Canyon, Kanab, Paria, v Coral v Utahu, a v Old Tucson v Arizone. (westerns)
  • George Hamilton, ktorý hrá postavu Bentleyho, dostal pri natáčaní honorár vo výške 100 000 dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama