Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Lost In Space Theme - Apollo Four Forty [3:27] 2. I'm Here...Another Planet - Juno Reactor/The Creatures [4:21] 3. Busy Child - The Crystal Method [7:26] 4. Bang On - Propellerheads [5:46] 5. Everybody Needs A 303 - Fatboy Slim [5:49] 6. Will & Penny's Theme - Apollo Four Forty [3:22] 7. Song For Penny - Death In Vegas [5:34] 8. Lost In Space - Space [3:29] 9. Main Title [1:03] 10. Reprogram The Robot [2:16] 11. The Launch [4:13] 12. The Attack [2:53] 13. The Proteus [2:26] 14. Spiders Attack [2:26] 15. Jupiter Crashes [1:16] 16. Spider Smith [2:42] 17. Kill The Monster [3:53] 18. The Portal [2:46] 19. Thru The Planet [2:42] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vyrostla jsem na Star Wars a Star Treku, později k těmto dvěma fenoménům přibyla ještě Hvězdná brána, takže se nedokážu obránit jakémukoliv srovnávání. Ztraceni ve vesmíru působí hrozně uměle a je tu bohužel všechno, co už jsem viděla někde jinde a ke všemu se přidala velká nuda. Celý film jsem doslova protrpěla. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobně velmi oblíbený sci-fi snímek, který mě nedokáže ani po letech zklamat. Velmi slušné obsazení v čele s Williamem Hurtem, Mimi Rogers a Gary Oldmanem. Vedle nich i mladíček Matt LeBlanc, který jistě za svou roli může děkovat Joeymu z Přátel, předvádí dobrý výkon. Celý film má skvělé tempo, které od startu až po setkání s neznámou lodí a anomálií neznámého původu, neztrácí tah na branku podpořené rockovější hudbou a pár dobrými hláškami. Pro někoho může být trochu šílený scénář, který si v závěru hraje s problematikou času, ale jde o sci-fi se vším všudy, tak to musí divák akceptovat. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Dobré vizuální efekty, nenáročný až dětinský příběh, nepřesvědčivý Matt LeBlanc (sice se snaží, ale já v něm pořád vidím postavu Joeyho z Přátel), průměrný Gary Oldman (viděl jsem ho už v lepších rolích) - to vše je film Ztraceni ve vesmíru. Nemohu říct, že bych se nudil, ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že by se celkem dobré efekty v tomto filmu daly využít k nějakému lepšímu sci-fi (třeba něco od A.C.Clarka nebo R.A.Heinleina). Ale jako pohádka pro děti dobrý, takže za 3*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V době kdy šel film do kin a videopůjčoven, tak to byla vizuálně neuvěřitelně našlapaná pecka s fantastickými efekty. Po letech vypadají z části směšně, z části strašidelně uměle. Lost in Space zestárl a tím ztratil svůj hlavní trumf. Děj ani postavy ho nespasí. Gary Oldman má jediný opravdu zajímavý charakter. Lacey Chabert projevila určitý komediální talent, ale scénář ho využil jen v izolovaných scénách. Zbytek je do počtu, případně plýtvá potenciálem. Rádoby chytrá zápletka obtočená okolo cestování časem na mě v té době fungovala, takže pro cílovku asi stačí. Fakt nechápu, jak chtěl z tohohle někdo vymáčknout trilogii. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Na hudbě k tomuto filmu nejprve participoval Jerry Goldsmith, toho později vystřídal Mark Isham, až nakonec padla zakázka do klína Bruci Broughtonovi. (Lavran)
  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama