Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

easaque 

všechny recenze uživatele

1* z nostalgie a pohodlnosti jsem se vydržel dívat na toto rodinné sci-fi, které přináší jen kupu klišé a trapných momentů. Odpad si však nezaslouží za vloženou energii do efektů a výpravy. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Nápad to nebyl špatný a námět a záplatka celkem dobrá. Navíc sci-fi mám rád. Ovšem to zpracování. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, jestli to bude trošku dobrodrůžo a nebo více temné a napínavé. Bylo tam občas to a občas ono. Navíc neskutečně film srážely ty rádoby vtipné hlášky a komentáře, kdy z 10 hlášek byla vtipná jedna. Naprosto to narušovalo atmosféru. Navíc některé věci, hlavně ke konci byly dost nedomyšlené a "nepravděpodobné". Dát si na tom více záležet, vybrat jeden žánr a tomu se věnovat, omezit trapné hlášky a udělat to více temné, mohlo to být super. Takhle to byl takový slabší průměr. Howgh! ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé (Jupiter 1, 2, výbuchy, robot), občas tupé (i při rychlosti světla by trval průlet Sluncem cca 4,65 vteřin v jeho nejširším místě a při vnitřní teplotě cca 18 miliónů stupňů Celsia by za tu dobu roztavilo cokoliv) a hlavně v druhé půli utahané a nezáživné. Po slibném dynamickém startu, blbém, i když efektním výletě skrz Slunce, a robotické střílečce ve zdánlivě opuštěné vesmírné lodi přijde únavná druhá část korunovaná pochybnou časoprostorovou cestou. A tehdy mi konec přišel odfláknutý, Alfy Primy možná cestovatelé dosáhli, ale diváci se tohoto cíle nedočkali. Hypermotory odpálily Jupiter 2 do vesmírných dálav a najely závěrečné titulky. Vcelku zklamání. 50% 80 miliónů dolarů(rozpočet)/136 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro lidmi zničenou Zemi zbývá jediná naděje - najít obdobnou, obyvatelnou planetu. K jedné takové je vyslána průzkumná expedice v podání rodiny Robinsonovic, hlavního pilota Westa (Matt LeBlanc) a zákeřného doktora Smithe (Gary Oldman), který na kosmické lodi uvízl po sabotáži, kterou sám spáchal. Tato nesourodá skupinka musí čelit různým nebezpečím vesmíru - od časových bouří, podivných tvorů a nakonec i sami sobě ... Pokud člověk k filmu přistoupí tak, že jde o úvodní epizodu nekonečného seriálu, tak zklamán určitě nebude. Potěší snad jediná ne-seriálová role Matta LeBlanca a obvykle skvělý záporák v podání Garyho Oldmana, docela vydařené vizuální efekty a každopádně zajímavý konec... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V USA nyní skončila první polovina první sezóny seriálu Stargate Universe. Nudného a zbytečného. Který navíc totálně vykrádá právě Ztraceni ve vesmíru. O zklamání Stargate Universe se nemíním moc rozepisovat. Ale když jsem teď zpětně mohl vidět film Ztraceni ve vesmíru, který sám kopíruje stejnojmenný televizní seriál, došlo mi, jak nejen nudná nová Hvězdná brána je, ale že i to lepší, co obsahuje, je kopií již viděného. Celá ta historka o rodince a jednom zlosynovi, kteří se po nezdařeném pokusu o atentát ztratí ve vesmíru, objeví tajuplnou loď a posléze nouzově přistanou na planetě, odkud se budou snažit dostat, je samozřejmě až na maximum napěchovaná rodinnými moudry ("Měl bys svého synka vyslechnout.") a poukazem na rodinné hodnoty. Ale to je u E.T. mimozemšťan. Na tehdejší dobu mělo jít spíše o velkolepý spektákl s využitím mnoha počítačových technologií. Škoda, že tvůrci netušili, že všeho moc škodí a že každý pes jiná ves nefunguje. Protože jsou zde triky geniální (úvodní bitva, průlet Sluncem, neznámá loď), a triky infantilní, neřku-li blbé (ano, Blárp). Přesto, že z každého milimetru filmového materiálu čpí naivita jak od vesnického Janka, je ale film svým způsobem - viděno teď z odstupu po letech - něčím kouzelný. V podkresu máme neustálý, dotíravý soundtrack, triky skoro v každém záběru (i když ke konci jim dochází dech), pár vtipných hlášek, na pozdější erotickou hvězdu Heather Graham se moc hezky kouká, a Matt LeBlanc je svůj, jak ho známe z Přátel, samozřejmě zde rozumnější a vycvičenější. Škoda jen, že nevzniklo uvažované pokračování (film nevydělal tolik, kolik produkční firma očekávala), takže se zajímavě rozjeté motivy (mutanti, útok na bránu, možné skoky v čase, odkud je Blárp, odkud pavoučí smečka) neuzavřely nebo nebyla ani naznačena možná vysvětlení. K disku není co říct. Neobsahuje sice protipirát, ale zato úvodní varovací a nepřeskočitelné obrazovky, jinak bonusově jde o chudého bráchu, nemá nic. Publikováno: 09.12.2009 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Mimozemská potvůrka Blarp, kterou hrdinové najdou na opuštěné vesmírné lodi, měla být původně animatronická loutka, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro počítačovou verzi. Odůvodnili to tím, že loutka nepůsobila důvěryhodně. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama