Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu je mj. použita hudba od švýcarského elektronického dua Yello, konkrétně skladba „Oh Yeah“ (1985), (Frontie)
  • Kristy McNichol měla původně ztvárnit hlavní roli. Ale dva týdny před natáčením odstoupila, bála se, že film by na ni mohl být hodně težký kvůli její bipolární poruše. (SONY_)
  • Natáčanie trvalo od 4. júna do augusta 1986 a prebiehalo na niekoľkých miestach v New Yorku. (Peter-1307)
  • Bozkávacie scény medzi Michael J. Foxom a Helen Slaterovou museli byť pripravované "aj výškovo", pretože Fox bol omnoho menší ako jeho herecká kolegyňa. (Peter-1307)
  • Po úspechu filmu bolo navrhnuté pokračovanie, ktoré však nikdy nevzniklo. (Peter-1307)
  • Michael J. Fox bol v čase natáčania ťažkým fajčiarom. Jasným dôkazom toho je, keď si jeho postava Brantleyho (nefajčiar) dá nohy na stôl a odhalí podrážku spálenú od zahasených cigariet. (Peter-1307)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama