Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak tu už začína môj obľúbený Seagalko pomaličky priberať, čomu nasvedčujú aj spomalené zábery pri tých jeho shaolin chmatoch. No stále je to výborná akcia v topke. Ale to mu aj tak teda nebráni pekne nakopať zadky všetkým zlým hošánkom. Klasický jeho, pre mňa priemernejší film, čomu zodpovedá hlavne celkový scenár. Plus dávam za Keenena. 70%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když si místní poldové v L.A. nedokáží poradit se zapeklitým případem sériového vraha páchajících rituální vraždy, přijíždí na pomoc tajemný detektiv Jack Cole (Steven Seagal) z New Yorku. Za pomoci svého detektiva Jima Campbella (Keenen Ivory Wayans), který není ze svého nového parťáka nikterak nadšen, postupně odkrývá nitky vedoucí přes ruskou mafii až do nejvyšších politických míst ... Na Seagala až překvapivě dobré, Steven tenkrát (1996) ještě měl docela formu (i když jeho styl soubojů je brutálně efektivní a žádnou velkou kondičku nepotřebuje), herecké obsazení také není úplně k zahození (s Wayansem si Seagal docela sedli) a nad takové detaily jako proč je proti ruské mafii nasazen detektiv vyznávající jakousi formu buddhismu se v pohodě dokážu povznést. Půl hvězdičky navrch za Casablanku :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o narozporuplnejsi film aky Seagal natocil. Na jednej strane ho natocil po troch svojich najdrahsich filmoch, takze divaci ocakavali dalsi velkofilm, ale kratko pred natacanim producenti filmu brutalne zkratili rozpocet, takze po akcnej stranke posobi dost podvyzivene. Okrem par bitiek a nejakej tej prestrelky tu su z epickejsich scen len dva vybuchy. A aj ked su celkom posobive, tak to zamrzi. Dalsim rozporom je dost temna zapletka o seriovom vrahovi, ale ustredne duo detektivov sa sprava ako v blaznivej buddy movie komedii. Ich slovne prestrelky su vtipne, ale pôsobia dost nepatricne. Mozno ze to v pôvodnom scenári fungovalo, ale film je evidentne dost zostrihany, aby sa zrychlilo tempo, takze aj na tak zavaznu scenu, kedy Seagalovi zabiju exmanzelku, sa rychlo zabudne a Seagala to nijak netrapi. Vdaka tej skratkovitosti som sa nevedel poradne vzit do postav. Technicka stranka je tiez divna. Sice sa este jedna o film so Seagalovho kino obdobia, ale zvoleny reziser patri rozhodne k tym najhorsim s ktorymi v tej dobe spolupracoval. Niektore bitky su natocene dobre (bitka v restauracii, finale), ale niektore su debilne zostrihane a nasnimave vo velkych detailoch, takze vidno velky prd. Aspon ze nesklame finalny duel, ktory patry k tym lepsim a hlavne dlhsim, takze aj Seagal inkasuje nejaku ranu. Samotny Seagal v tej dobe uz nastupil cestu neskutocnych rozmerov, hlavne na bruchu to je najviac očividné, ale v tvári este vyzera cool a v tych par bitkach, ktore mu neznicil reziser ukazuje, ze bol este pouzitelny. Vysledok je taky mišmaš v ktorom si kazdy najde nejaku zaujimavu scenu, ale ako celok to nefunguje prilis dobre. Cize film na jedno pozretie. 5/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná je to opravdu nejlepší Seagalův kousek, ale znamená to vůbec něco? Jeho filmy prostě nejsou pro každého. Steven tady začal slušně hláškovat a společně se svým kolegou vytvořili zábavnou dvojici policistů. Bohužel si neodpustil několik sci-fi soubojů, které umí jen on. Glimmer Man tedy určil maximální hodnocení, které jsem schopen udělit Seagalovým filmům. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)
  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama